Oringen E4 (2017-07-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Boda
Arrangör: Oringen
Distans: H45-K1
Sträcka: 3,3
Sträcka: 4.04 km
Tid: 35:04
Ok, jag var inte riktigt rätt och min hantering av situationen var under all kritik, helt vedervärdig skulle man kunna säga. Kan ändå inte hjälpa att jag känner mig rånad på fem minuter. Hur skyddar man sig mot en icke utsatt sten i ringen som jag hävdar är större än kontrollstenen?

1. Hade inte koll på väderstrecken vid startpunkten. Höll nästan på att vika höger! Över gula höjden och så lite väl ängslig nere i surdragen. Ändå rätt skön start.
2. Ajaj, kompassen var inte med i matchen. Skulle bara enkelt följa sankmarkerna och sedan ta kontrollen via brant eller röse. Fattade åtminstone att jag kommit fel och kunde så småningom stämpla.
3. Helt ok
4. Kontrollerat, bra
5. Skogen kändes lite otydlig, ändå hyfsad koll.
6. Till hygget enligt plan. Hade koll på branten snett bakom mig till höger och att jag var en bit upp på sluttningen. Därifrån borde kompassen ha varit intressantare. Ser stenen på håll och tycker att allt stämmer. Ingen skärm. Svär, men är inte orolig, vet att jag måste vara nära och behöver bara hitta den andra stenen på kartan. Men nej, den finns inte. Inte ett spår. Nada! Zip! Nothing! Rätt i det läget hade varit att andas lugnt, inse att kartritaren inte är på min sida och bara fixat biffen. I stället fick jag klassisk bompanik och börjar vandra helt utan plan och men ännu mindre inläsningsförmåga. Fem minuter tar det för mig att reda upp situationen.
7. Dålig utgång, varför skall jag upp där och larva mig, tog sekunder.
8. Ingen vidare riktning. Får korrigera mig till kontrollen.
9. Planen var rätt. Båga vänster till det stora gula och undvik branter, höjdkurvor och grönt. Genomförandet rätt kasst. Blev för lite båge så jag fick mer branter, kurvor och grönt än nödvändigt. Men kontrolltagningen funkade enligt plan.
10. Ok,
11. Trött i skallen. Fick för mig att det gröna till vänster var det gröna som sträckte sig in i ringen. Vek vänster innan jag kom till sans. Tappade dock inte alltför mycket.
12. Ok

Tur att Joakim är så förtvivlat vass. Annars hade jag nog grämt mig mer över dagens femte samt kontroll 2 och 3 under etapp 1.
Visa kommentarer (0)
 
Oringen E4 (2017-07-27) Oringen E4 (2017-07-27)