Mastloppet (2017-07-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby
Arrangör: Hellas
Distans: Öppet, ÖM8
Sträcka: 7,1km
Sträcka: 8.49 km
Tid: 78:52
Det årliga Mastloppet, tillika Morastmästerskap. Reglerna är enkla. Valfri bana, kortast tid vinner. Valde bland annat på grund av kartskalan ÖM8, 7,1km. Visade sig vara ett taktiskt genidrag som belönades med titeln.
Trots två större tidskrävande misstag är jag ändå någorlunda nöjd med orienteringen. Hyfsad koll, men måste fortsatt jobba på att bli bättre i ringen.
1. Oj, dålig start! Följde stig och snart visste jag inte var jag var i sida. Men jag betalade priset. Läste och tog mig försiktigt fram till kontrollen. Bra hantering när missen väl var ett faktum.
2. Började bra, men sedan lyckades jag inte riktigt genomföra planen. Rätade upp, tvekade men avslutade bra.
3. Dålig riktning, men ordnadeupp det.
4. Dålig utgångsriktning, men i stort enligt plan. Nöjd med transporten till ringkanten. Väl där ren katastrof. Sex och en halv minut!
5. Ok
6. Inte den riktning jag tänkt mig över stora sankmarken vid Ormputten, men andra halvan helt enligt plan. Valde en väg med massa tydliga avstämningspunkter. Nöjd! Egil stämplade strax efter.
7. Egil gick om på vänsterkanten.
8. Egil gick vänster (annan bana). Kanske drogs jag med. Hade tänkt att gå på linjen första biten till stigen. Resten enligt plan.
9. Kanske bara hade varit att blåsa på linjen, ändå nöjd.
10. Bra koll
11. Noggrannare med kompassen hade inte varit fel. Sökte kontakt med branten och sprang sedan vidare innan jag fattade att jag skulle vika höger.
12. Siktade med vilje mellan kärren. Sedan mot branten, tänkte gå på nersidan höger, men det såg trassligt ut så jag justerade planen. Funkade.
13. Ok
14. Började bra enligt plan på stig till vägen. Där hittade varken jag eller en annan gubbe stigen på andra sidan vilket var början till trasslet. Sprang mest och letade efter stigen. I dalen sedan slog tröttheten igenom i hjärnan. Fick för mig att var en höjd längre fram och försökte säkra var jag var i sida. Klättrade upp utan att lyckas och insåg mitt misstag. Ner på andra sidan, men problemet kvarstod. Tog mig in i ringen, felaktigt på chans. Med lite tur hade det gått bra. Det gjorde det inte. Hade tjänat minuter på att hitta stigen från vägen.
15. Tog höjden i hyfsad fart trots tröttheten.
16. Försiktigt. Ville inte bomma.
17. Försiktigt ner, och sedan stig i mål.
Visa kommentarer (0)
 
Mastloppet (2017-07-11) Mastloppet (2017-07-11)