Mora Lång (2017-05-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Långlet
Arrangör: Mora
Distans: Lång
Sträcka: 6,4
Sträcka: 8.07 km
Tid: 56:03
Försökte förena nöje med nöje. Pilade i runda slängar tio mil från Bilbos innebandycup i Falun till Mora och sprang en långdistans. Tanken var att kanske få smaka på lite annan sorts orientering än vad jag är van vid, vidga vyerna en aning och eventuellt till och med lära mig något på kuppen. Kan sammanfattas i några punkter:
A. Bilbo lirar betydligt bättre bandy än jag springer orientering.
B. Som vanligt, hur lätt banan än är kan man alltid sabba ett lopp med dålig orientering.
C. Man är bortskämd med terrängen hemmavid
D. Kroppen var inte alls på min sida. Inte på något sätt.
E. Jag sprang långsammare än vanligt, men förundras ändå över andras fart och kondis.
F. Svårt att förstå vad som var upp och ner utifrån höjdkurvorna, behöll ett öppet sinne och lät det visa sig. Funkade rätt bra.

1. Det behövs så lite att få mig ur fokus. Som till exempel att arrangören inte lägger papperskartor i plastfickor. Funkade förvisso i vädret och med detaljfattig karta, men ändå ett mysterium. Kan förstå idén, men hade åtminstone varit bra att veta om så att man kunde ta med sig en egen plastficka. Handlar inte bara om fukt utan även hur kartan tål att vikas.
Själva kontrollen - Bara löpning och till för att få en utgångspunkt för nästa. En slags balanskontroll. Otroligt lyckades kork-Henrik springa fel stig. Började ana oråd och upptäckte den obegripliga fadäsen. 50 sekunder åt skogen.
2. Stressad över missen var jag inte tillräckligt noggrann. Visserligen en rak löpriktning, men inte åt rätt håll. Får höjden i det gröna som jag vill inbillar jag mig. Skönt, pustar ut en aning. Men för tidigt. Ingen skärm. Bestämmer mig för att ta mig ut på stigen och börja om. Rätt beslut, men dåligt genomfört. Fast till mitt försvar så tyckte jag att jag gick in på tydlig höjdkurva. Lyckades sedan ta fel höjd en gång till, innan jag så småningom hittade fram. Sex minuters bom och loppet kört.
3. Sprang mer på karta än kompass, men ok.
4. Svårt att förutse terrängens löpbarhet. Tänkte först undvika det grönstreckade. Men valde efter okulärbesiktning att gena lite. Planen att runda det gröna på slutet, men dt blev lite väll defensivt. Fattar inte riktigt varför.
5. Ok
6. Ok
7. Liten avstickare, kunde ha avslutat bättre.
8. Såg inte skärmen, kostade en halvminut. Dåligt!
9. Ok
10. Borde varit rätt att ta stigen. Men tråkigt och knappt styrfart.
11. Vad är det för riktning?
12. Ok
13. Bara löpning
Visa kommentarer (0)
 
Mora Lång (2017-05-25) Mora Lång (2017-05-25)