SCC E1 (2017-05-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skeppsholmen
Arrangör: Sundbyberg/Södertörn
Distans: Sprint
Sträcka: 2,7km
Sträcka: 3.81 km
Tid: 21:37
Suck! Resonerade redan under tisdagsträningen hur svårt jag hade med artificiella hinder. Det vill säga hinder som blockerar på ställen där man tycker att det vore väldigt naturligt att kunna komma fram när man betraktar kartan i stort. Då hjälper det inte att hela förhandssnacket på plats handlar om kartkompletteringen. Upplagt för att jag skulle göra bort mig och självklart var det sämsta stället på hela banan.
1. Missade startpunkten (om den var markerad). Blev lite stirrigt och tveksamt. Tappade sekunder direkt. Dåligt fokus alltså.
2. Ok, men fortfarande tveksamt.
3. Usch! Bästa vägen bara en gröt på kartan. Man borde ha trasslat med trapporna. Näst bäst att springa bakåt och sedan ner mot vattnet. Jag tog sämsta alternativet.
4. Tänkte att gena genom lilla ”parken” vore kortast och bäst. Väl där inte så lockande, så det blev långt att runda. Hade man kunnat förutse det? Vet inte. Men bösta hade varit att ta höger efter parken. Men jag var i alla fall jäkligt nöjd att jag såg det onaturliga hindret på kartan.
5. Borde nog ha sprungit höger om huset där 11 ligger. Ingen stor sak.
6. Ok
7. Ok
8. Rätt val tror jag!
9. Såg inte öppningen till det vänstra kortare vägvalet. Kostade några sekunder.
10. Eventuellt hade vänstervägvalet varit snabbare. Valde höger som såg lite kortare ut.
11. Dåligt val och dessutom fel genomfört. Irriterande.
12. Rätt! Hurra!
13. Jaha, uppenbart att banläggaren tänkt sig ett vägval. Valde noggrant, fast hade förträngt den väl studerade kartkompletteringen. Vänstervägvalet onaturligt spärrat (inte banläggarens tanke och inte banläggarens fel). Psykiskt väldigt jobbigt att ställas inför faktum. Kostade nästan precis en minut, plus ork och uppgivenhet. En minut är en evighet i sprint.
14. Tyckte att jag var smart som valde höger. Det var jag inte eftersom det fanns en öppning i mitten av kontrollhuset.
15. Såg möjligheten att springa den smala kajen när jag redan var en bit på väg. Vek genast vänster, för tidigt. Blev dyrt vinkelrätt i stället för en sneddning efter huset. Rätt hade varit att snedda från början.
16. Ganska bra faktiskt, fast inte så fort.
17. Tror at höger var rätt.
18. Ok
19. Lyckades inte nyckla upp kartbilden och sprang in i en återvändsgränd under kontrollen. Desperat försökte jag hitta en väg upp innan jag fick bita i det sura. Borde inte ha kostat 40 sekunder, men det gjorde det. Lustigt att jag alltid lyckas tycka att mina grova sprintmissar är helt och hållet orättvisa.
20. Ok.
Visa kommentarer (0)
 
SCC E1 (2017-05-17) SCC E1 (2017-05-17)