Sprint DM (2017-05-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Edsberg
Arrangör: Attunda
Distans: H45 sprint
Sträcka: 2170m
Sträcka: 2.65 km
Tid: 17:00
Bara att erkänna, jag springer sprintbanor som om de vore tvådimensionella, platta som pannkakor. Nä, inte riktigt sant, jag läser förstås trappor och de höjdkurvor jag ser. Men mina vägval tar inte hänsyn till höjdmeter, försöker bara hitta kortaste löpbara vägen. Synd, för jag vill vagt minnas att det är någon lärdom jag tror mig ha försökt att ta till mig tidigare år.
Men hyfsat stabilt lopp, utan katastrofer. Stod väl egentligen bara förvirrad still en gång. Några bättre vägval hade kunna väljas, men får vara nöjd. Farten sisådär, men jag har inte så mycket mer att komma med om jag skall hinna orientera också.
1. Lite illa ute ett tag utifrån den ovana skalan. Man kommer fort lång i 1:4000. Kikade omotiverat på fel kontroll, men ingen katastrof. Efteranalysen föreslår vänstervägval i stället. Längs asfalterade gångstigen och gena lite i hörnet vid trippelstenarna.
2. Utifrån kartan rätt, men det lilla skogspartiet var inte så lättsprunget som jag trodde. Kanske att en liten omfattning hade gått snabbare.
3. Oroväckande trivial. Kanske lite onödigt noggrann.
4. Identifierade de båda tunnlarna. Hittade ingen bra väg för det södra alternativet. Hade inte fantasi och lugn nog att fatta att man kunde springa på trottoaren till den förbjudna vägen. Rätt hade varit att trassla sig genom södra tunneln och upp på nämnda trottoar. Min väg var näst bäst. Men bara om man inte tappar koncepten när man passerat tunneln och plötsligt befinner sig i där man inte får ihop karta och verklighet. Delvis för att jag hade förväntat mig kontrollen i det utrymmet (dålig koll på kontrolbeskrivningen). Inte felritat på något sätt, men jag fick helt enkelt inte ihop det. Tog en stund, typ 10 sekunder innan jag satte av uppför trappan. Efter loppet tyckte jag att det var lite larvigt att utnyttja denna kontrollpunkt, men vid närmare eftertanke får jag nog backa på det.
5. Hade planen kvar sedan tidigare, men eftersom det utgick från att kontrollen satt i tunnelns nivå så tog jag mig utan vidare eftertanke nerför trappan igen. Rätt hade varit att runda husen längs med trottoaren och slippa trapporna.
6. Tror att vänstervalet var rätt.
7. Vänstervägvalet runt hela jämra kullen dök aldrig upp i skallen. Fast jag kan inte riktigt leda i bevis att det skulle varit väldig mycket bättre, med hjälp av WInsplits och Livelox. Mitt genomförande ok.
8. Skärmen satt förvirrande nära staketet. Kändes inte hundra.
9. Här kunde man förstås också ha sprungit runt. Nöjd med mitt val. Hade tänkt springa på andra sidan hundgården, men det var lite trassligt i naturen där, så det fick bli som det blev, några meter extra.
10. Rekad. En fördel med vägvalet till 9:an.
11. Kom fram till att norr valet var bäst. Nöjd att inte försöka rakt på.
Inte särskilt trött i mål. Men kände inte att jag hade kunnat springa så mycket fortare med bibehållen koll orienteringen.
Visa kommentarer (0)
 
Sprint DM (2017-05-10) Sprint DM (2017-05-10)