Skogsluffarna/Enskede Medel (2017-04-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källbrink
Arrangör: Skogsluffarna/Enskede
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 4.97 km
Tid: 40:22
Det här var inget vidare. Dessutom borde jag diskas eftersom jag drog genom förbjudet område. Men det fattade jag inte under loppet.
1. Någon minusgrad och blåst vid start. Redigt kallt. Ögonen tårades. Kanske var det därför jag fick för mig att stigen till höger skulle ansluta till stigen som går in i ringen. Fattade att så inte var fallet först när stigen tänkte klättra upp en höjdkurva. Stannade till och drog över det förbjudna kärret. Till mitt försvar måste man säga att det är väldigt märkligt ritat, med de rosa vertikala pålagda strecken under de blå horisontella. Inte tydligt och knappast enligt norm gissar jag.
Resultatet blir ett karttecken som inte finns. Jag tolkade det där och då som ett trassligt kärr. Det är skillnad på att sitta i soffan i lugn och ro med bra ljus. Fast man kan tycka att jag borde ha reagerat på de heldragna strecken. Nåväl, svor lite första biten att i kylan börja loppet med att blöta ner fötterna. Men sedan utan förvarning sjönk jag ner till naveln. Fy bubblan! Tog mig upp på andra sidan och tänkte sedan att det vettiga vore att bryta loppet. Ändrade mig och sköt det på framtiden för att se om jag kanske skulle kunna få upp värmen efter någon kontroll. Avslutningen ok orienteringsmässigt.
2. Ok
3. Ok
4. Alltför defensivt att ändra plan och attackera från stigen. Fast det funkade.
5. Tappade fokus, riktning och fokus i den ordningen. Märkligt beslut att dra höger när jag inte riktigt hade koll. Hade jag fortsatt rakt fram hade det kanske löst sig. Naturen dock lite mer intressant än kartan låter påskina.
6. Ok
7. Dålig första biten. Dessutom tveksamt om det var rätt att runda på stigen. Fast det blev ju en bra ingång från storbranten och det var ju vad jag var ute efter.
8. Tveksamt. Borde bara varit att springa och stämpla.
9. Dålig riktning. Skärmen syntes från långt håll.
10. Usch, vet inte vad som hände. Planen var nog att gå på linjen och då är ju riktningen katastrofal. Försökte identifiera det gula i kärret, men misslyckades förstås eftersom jag inte var i närheten. När jag på väg upp märkte att jag hade en stig under fötterna fattade jag ingenting. Kanske tur att det inte blev värre.
11. Ok
12. Egentligen bra koll, men fick panik när jag inte såg stenen. Tror att den var gömd bakom något träd, eller så hade jag inte tillräcklig vidvinkel på objektivet. Irriterande.
13. Bra
14. Men vad är det för riktning? Måste jobba med utgångarna.
15. Ok
16. Återigen en märklig utgång. Söka stigen, javisst! Men vinkelrätt? Alldeles för tveksamt genomförande, inte minst efter vägen.
17. Ok
18. Långt upplopp på löparbana
Visa kommentarer (0)
 
Skogsluffarna/Enskede Medel (2017-04-16) Skogsluffarna/Enskede Medel (2017-04-16)