Aprilskämtet (2017-04-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hågelby-Eriksberg
Arrangör: Tullinge
Distans: H45 Medel
Sträcka: 3,8km
Sträcka: 4.44 km
Tid: 41:48
Det här tror jag är vad man kallar en utslagsgivande bana. Kändes som att man med god teknik hade kunna spara minuter och ännu mer med bra kondis. Lite jobbig att sakna båda delar. Kände mig lite uppgiven under loppet för att det gick så långsamt. Visade sig dock vara lika för alla och i slutändan får jag nog vara någorlunda nöjd med placering och avstånd till täten.
1. Svårt på skrå uppför. Jobbigt också. Såg skärmen i ögonvrån, hade eventuellt kunna gå för långt annars.
2. Valde aktivt vänstervägvalet för att få en tydlig attackpunkt. Hemma i soffan känns det inte rätt. Stigen till höger och ingång via punkthöjderna verkar snabbare utan större risk. Tog lite tid i ringen från mitt håll. Trassligt och inte så enkelt som kartan låter påskina.
3. Tog tid att komma ur ringen också. Hade koll under transporten, men tappade riktningen i ringen. Antagligen på känsla i stället för kompass. Höjde blicken och ordande till det utan alltför stort tidstapp.
4. Fick Janne Eskilsson före mig. Visade sig att vi hade samma kontroll. Bra.
5. Valde att gå uppåt. Ändrade mig och tog mig ner. Blev varken hackat eller malet. Båda de rena alternativen hade varit bättre. Jacob stod och läste. Vi hade samma skärm.
6. Valde bort stigen. Trodde att det skulle vara snabbare i den vita sluttningen och säkrare med fälthörnet. Sluttningen var trassligare än jag hade gissat. Tog mig så småningom ner på fältet. Från hörnet var jag inget vidare.
7. Mycket trassligare än vad som går att utläsa av kartan. Kändes som att det tog oändlig tid.
8. Ok
9. Trasslig utgång. Lite väl tveksamt sen.
10. Lite väl defensiv rundning. I avslutningen noll känsla för vilken höjdkurva jag låg på. Lät mig luras lite av Magnus G också som var ännu högre upp än jag.
11. Man skulle nog ha rundat lite vänster. Jag hade en tanke att runda höger. Men kom snart fram till att det skulle bli trassligt och knepigt. Fick bli en lååångsam promenad upp på toppen. Som vanligt inte klockren i ringen.
12. Rätt att ta sig upp, men borde nog ha följt vägen längre och nästan gått vinkelrätt in mot kontrollen från den. Hade dålig koll och tappade tid.
13. Dålig riktning över fältet. Borde varit hyperenkelt att göra det bättre och därmed haft bättre koll inför avslutningen. Upp i ringkanten försökte jag med skohorn pressa in det gula på kartan i verkligheten. Landade vid fel skärm och fick börja om. Det positiva var att jag faktiskt lyckades läsa in mig. En och en halv minut kostade det nog.
14. Ok, tveksam i ringen.
15. Ok, tveksam halvvägs, övertolkade naturen.
16. Bra, använda båda tornen och diket.
17. Försökte springa vad jag hade. Tror inte att det gick speciellt fort.

Visa kommentarer (0)
 
Aprilskämtet (2017-04-01) Aprilskämtet (2017-04-01)