Måsen (2017-03-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ärila
Arrangör: OK Måsen
Distans: Stafett H17- Str 3
Sträcka: 8,0km
Sträcka: 9.72 km
Tid: 77:08
För att fylla ut strök vi gubblaget och gick ner i H17. Intressant att se hur den bristfälliga vinterträningen skulle hantera 8 km med lördagens långdistans i benen. Farten undermålig förstås, men blev ändå inte alls så trött som man skulle ha kunnat ana. Som oftast var det inte där det brast. En riktigt dålig kontroll räcker om man genomför den tillräckligt dåligt. Hur tränar man bort idioti?
1. Enligt plan. Bra.
2. Inte heller så tokigt
3. Helt ok, tvärförflyttningen på vägen för att det såg ogenomträngligt ut.
4. Å så var det dags. Började kontrollerat. Men det händer ofta att jag på långsträckor inte gör jobbet. I det här fallet kändes det svårt att missa den stora sankmarken en bit innan kontrollen och börja orientera efter den. Vet ju att det inte funkar för mig. Jag behöver ha hyfsad koll hela vägen. Så här i efteranalysen undrar jag om jag kan ha tagit kompass längs fel sträck? Ser onekligen ut så. Fattade jag inte i skogen. Däremot vet jag att jag svor upprepade gånger åt varför i hela friden inte kartan var grön. Det var den. Tydlig varningssignal. Obegripligt att jag inte tog tag i saken. Tyckte också flera gånger att kompassen skrek att jag var på väg åt vänster. Trodde att jag korrigerade och det gjorde jag kanske också om jag nu följde fel sträck. När jag drog igenom den rätt runda sankmarken trodde jag att jag var i sankmarkshörnet under linjen. Blev förvånad när höjden dök upp på vänstersidan. Fortsatte till jag såg vägen och vek upp åt bakåt. Där hängde en kontroll, men det stämde inte med kartan. Kollade kodsiffran ändå, men noterade inte att det var min 10:a. Att jag klantat mig och ignorerat en massa varningssignaler är en sak, men det är här idiotin slår till. Jag kommer fram till vilken höjd jag förmodligen är på, konstaterar att ”min” höjd är otrevligt lång borta. ”Dit orkar inte jag springa, jag letar här i stället”. Ähmenvaff…
Till slut tog jag konsekvenserna och måfflade slokörad vägen till min kontroll. Synd på en annars rätt hyfsad orienteringshelg.
5. Full koll nu.
6. Nemas problemas
7. Helt ok
8. Jodå
9. Säkert
10. Hyfsad plan utifrån kartan. Var trassligare än jag hade räknat med. Enkel avlutning när man scoutat området innan.
11. Ok
12. Rätt bra.
13. Dök upp en annan löpare som visade sig vara en klåpare. Han drog klart höger om mig och det räckte för att jag inte skulle spika.
14. Ok
15. OK
16. Såg inte det andra stigvägvalet. Det var nog inte fel som jag gjorde.
17. Följde ett spår. Kunde sprungit genare.
Visa kommentarer (0)
 
Måsen (2017-03-26) Måsen (2017-03-26)