Nyköpingsorienteringen (2017-03-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ärila
Arrangör: Nyköping
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,4 km
Sträcka: 7.02 km
Tid: 52:48
Äntligen säsongspremiär. Bedrövliga brister i vinterträningen innebar osäker formstatus, eller snarare väldigt säker. Men förvånande nog funkade orienteringen hyfsat (god sikt så här på vårkanten) och jag blev märkligt nog inte särskilt trött. Ingen toppspeed direkt, men jag kunde hålla i den lunk jag satte upp någorlunda. Förklara det den som kan?
1. Otroligt nöjd med vägvalet i skogen. Efteråt, inte särskilt. Hade nog varit bättre att forcera det gröna och ett par höjdkurvor i det lilla passet nära linjen. Men dt var åtminstone en genomtänkt plan som jag följde.
2. Full koll! Återigen hade väl kanske linjen varit bättre.
3. Måste erkäna att jag käner mig något lurad av kartan. När jag kommer över sista lilla knölen innan ringen i rätt riktning så vimlar det av mindre stenar i sluttningen nedanför. Men inga stora nog att vara utmärkta, och ingen dubbelsten. Eftersom jag står högt och har mycket god sikt har jag inte fantasi nog att stenarna är dolda av en på kartan obefintlig höjdkurva. Kostar en sväng. Borde ha litat på mig själv, men misstaget förståeligt tycker jag.
4. Ser stigen till höger och dessutom en möjlighet att förlänga kontrollen med fältet. Håller planen någorlunda fast kunde helt klart haft bättre koll. Blev orolig att jag på något sätt skulle lyckas missa fältet. På väg in i ringen lät jag lura mig av andra löpare som inte hade samma skärm som jag. Dåligt!
5. Klockren.
6. Nöjd med denna långsträcka. Bra koll nästan hela tiden. Bättre än vanligt i alla fall.
7. Bra koll ända in i ringen där jag obegripligt lyckades göra bort mig. För ängslig helt enkelt.
8. Inte illa!
9. Bra!
10. Trivial
Winsplits visade noll bomtid
Visa kommentarer (0)
 
Nyköpingsorienteringen (2017-03-25) Nyköpingsorienteringen (2017-03-25)