Stafett DM (2016-09-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svalsäter
Arrangör: Södertälje-Nykvarn
Distans: Stafett H120 sträcka 3
Sträcka: 5,4km
Sträcka: 6.34 km
Tid: 50:41
Gunnar skickade ut mig i favoritläge som jägare. Dessvärre hade villebrådet flytt fältet.
1. Suckade över att inleda med 1 km löpning. Inte riktigt min grej. Alldeles för långsamt samtidigt som jag blir alldeles för trött. Hade väl i och för sig kunnat gå rakt genom fin skog andra halvan, men det fick ändå bli släpspåret.
2. Noggrann med utgången, sedan bara att löpa.
3. Inga bekymmer alls.
4. Bra koll.
5. Inget att bråka om.
6. Tänkte använda mig av staketet. Lite för oprecis riktning, så det blev lite onödigt mång steg för att runda. Försiktig in mot gropen. Hade jag inte behövt vara.
7. Fin linje
8. Valde aktivt höger för att minska transport genom grönrastret och få enkel ingång från toppen. Irriterande nog så blev lockelsen att springa och titta på en väldigt fin sten som jag visste inte var min för stor. Avslutade inte så bra därifrån heller. Men inga stora tidsförluster.
9. Ganska bra. Var tvungen att säkra i ringkanten. Men det är ju faktiskt så man skall göra när man inte är helt hundra. Får se det positivt.
10. Nöjd med plan och genomförande. Kändes som första riktiga orienteringsutmaningen.
11. Helt ok.
12. Ok, men inte snabbt. Både trött och lite osäker (vilket förstås hänger ihop). Vet inte om det var rätt att undvika grönrastret. Kanske snabbare att bara dra igenom det.
13. Så här långt ett bra lopp, fast banan hade varit rätt enkel. Naturen gjorde sig påmind och jag var tvungen till depåstopp. Märkligt att sedan sätta fart mot 14. Fattar inte riktigt hur hjärnan kunde spela mig det sprattet. Nåväl, jag fattade och slapp nesan att bli underkänd.
14. Tillbaks till brottsplatsen….
15. Slarvig in i ringen och långsam inläsning. Får skylla på trötthet.
16. Bra!
17. Tänkte undvika det gröna och trassliga genom ett vänstervägval. Men efter ett tag slutade jag orientera helt. Uselt. Tog ett tag att fatta vad jag gjort när jag kom ner till storkärret. En sådan avslutning ger bitter eftersmak.

Visa kommentarer (0)
 
Stafett DM (2016-09-11) Stafett DM (2016-09-11)