Natt DM (2016-09-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skavlöten
Arrangör: Lidingö
Distans: Natt H45
Sträcka: 6,2km
Sträcka: 8.48 km
Tid: 71:34
Vill minnas att jag uttalat precis samma sak tidigare. Tragiskt att behöva göra det igen. Det är inte så många gånger om året man får chansen att springa natt och så gör jag så här… Suck! Intressant är att min absolut sämsta gren är att hitta och följa stigar så stora att de är heldragna. När det gäller att bomma kontroller i vägundergångar finns förmodligen ingen på planeten som slår mig på fingrarna.
1. När jag skulle in i startfållan var kartorna slut. Det blev till att vänta en halvtimme extra för att få en karta som redan harvat runt banan. Vet inte om jag kan skylla på det men fokus till ettan saknades helt och hållet. Trasslade mig ut på vägen, men hamnade på högra grenen i stället för vänstra. Vek av höger och får vara nöjd att jag lyckades läsa in mig. På det hela taget dock en ytterst otillfredsställande start.
2. Utgången är helt och hållet obegriplig. Jag har ingen förklaring och blev rejält förvånad i skogen när jag fattade vad jag gjort och fick ta nya tag. Stressad av de inledande klåperierna blev det för lite orientering och för mycket på chans. Hade koll fram till storstenen, men sedan funkade det inte. Upplevde inte heller den vita skogen som särskilt vit.
3. Bra!
4. Vilken pajas! Tunnelmisslyckande no 1
5. Valde att chansa genom det gröna från storstenen. Funkade.
6. Siktade medvetet mot storbranten halvvägs, men sumpade det lite genom att tro att jag gick mellan branterna under linjen nä jag vek upp höger. Resulterade i att jag fick lsa in mig och korrigera vänster innan ringen.
7. Bra
8. Bra
9. Såg inte den mindre stigen på kartan och vek direkt på den. Tunnelmisslyckande no 2
10. Den tunneln var så trivial att inte ens jag lyckades missa.
11. Fegade ur lite. Ägnade också lite tid att försöka förstå vad det var för svart karttecken i ringen. Inte snyggt. Hemma i soffan kommer jag fram till att det är en brant och en sten utan mellanrum.
12. Bra koll!
13. Bestämmde mig för vänstervägval på heldragna stigen. Misslyckas med att träffa den. Men hallååååå! Fattade åtminstone vad jag gjort och fick tvärförflytta. Andra halvan godkänd.
14. Så kommer hjärnsläppens hjärnsläpp. Ser en lampa rätt långt framför och sätter fart med den som ledstjärna i stället för att orientera själv. Kommer närmare och närmare. Noterar att jag drar över en heldragen stig, men väljer att ignorera detta faktum. Vem får en att göra något sånt? Strax därefter tar jag i alla fall tag i min kompass och springer på linjeriktningen. Men nu befann jag mig ju inte på linjen. När jag spå småningom nådde nästa väg trodde jag att jag var höger om linjen och kubbade vänster mot den förväntade tunneln. Pinsamt mötte jag en annan löpare (H21?) och tänkte att den stackarn var på väg åt fel håll. Efter några meter tittade jag till och med tillbaka och undrade om han skulle komma rusande efter att polletten trillat ner. Tunneln jag kom till saknade förstås skärm. Andra sidan av tunneln saknade dessutom en korrekt kartbild. Vägen jag kommit på fortsatte åt SO och rakt framför mig fanns ny bebyggelse. Men det är förstås svårt att klandra arrangören. Vem hade kunnat räkna med att en tävlingsdeltagare skulle hamna där? Ensam med bomtid på kontrollen. Tunnelmisslyckande no 3, drygt fyra minuter.
15. Helt ok, lite väl tveksamt och försiktigt på slutet. Skogen rätt tät i ringen.
16. Ok, fast jag höll på att missa en stig. Den var mindre än flera jag sprungit på som inte redovisats.
Visa kommentarer (0)
 
Natt DM (2016-09-09) Natt DM (2016-09-09)