Angarnsdubbeln lång (2016-08-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rocksta
Arrangör: Täby
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,6km
Sträcka: 7.26 km
Tid: 55:45
Revanchlusta från gårdagen och bättre rustad för att inte ha övertro på kartan. Blev hänglöpning på slutet, vilket jag helt säkert tjänade tid på. Lite otillfredsställande att inte ha gjort hela jobbet själv.
1. Planen var att söka storstigkorset och runda det gröna innan kontrollen. Började bra, kom på att jag skulle undvika att ta så mycket mosse, men glömde att kompensera efter att jag passerat densamma. Blev lite lång väg. Men ok, det var i alla fall säkert.
2. Svår kontroll. Planen var att söka och bocka av de stora grejerna: Sankmark, stig, gul höjd, stensamlingen, sankmarken och vara noggrann på slutet. Drog på grund av löpbarhet lite höger redan innan stigen och kände efter att ha passerat den att jag var illa ute i det stora vita. Såg aldrig jakttornet på kartan, men hade flax och fick gula fläcken SO om detsamma. Därifrån hyfsat bra koll även om det krävdes en huvudvridning i ringen för at få syn på stenen.
3. Wow! Nu snackar vi långsträcka. Satsade på att minimera det gröna genom att sikta på hörnet med den steprickade näsan. Missade. Inte lätt att hålla riktning och det kändes viktigare att söka löpbarhet. Men kostade förstås eftersom det blev mer grönt. Från det att jag kom upp på stigen efter det gröna vill jag hävda att jag hade full koll hela vägen. Nöjd!
4. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ta mig upp till stigen eller ta kontrollen nerifrån. Slutade med att jag så småningom tog mig upp till stigen, för sent utan att ha koll på riktigt hur långt jag kommit. Blev en svängom.
5. Började bra på linjen, efter att ha passerat rastret vek jag medvetet vänster för att förlänga med höjden. Kanske något för defensivt, men det funkade. Gott med saft.
6. Dåligt genomfört, fattade inte att jag gick höger om linjen. Kostade tid att långsamt leta sig rätt. Järfälla som startade två minuter efter i princip ikapp. Lite besviken var jag över det eftersom jag tyckte att jag ändå gått rätt bra.
7. Förbisprungen halvvägs och fick hjälp till kontrollen. Slarvigt trodde jag länge att jag vi skulle ha en sten.
8. Efter Järfälla. Hög fart, högre än om jag hade varit ensam. Fast jag höll i alla fall bra koll på kartan.
9. Fortsatte hänga. Försökte ett litet microvägval mot slutet genom att gå lite rakare över höjden SV ringen, men jag kom inte förbi. Sedan hade jag chansen att kunna stämpla först, men följde istället efter till fel sten i västra delen av ringen.
10. Fortsatte hänga. Vad skall man göra? Lite stafett-träning i alla fall.
11. La i det närmaste bort kartan, kanske kunde tjänat några sekunder på kortare löpväg…
Visa kommentarer (2)
 
Angarnsdubbeln lång (2016-08-28) Angarnsdubbeln lång (2016-08-28)