Angarnsdubbeln Medel (2016-08-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Angarn
Arrangör: Täby
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,3km
Sträcka: 5.69 km
Tid: 51:35
Nu blir det gnäll. Helt fel förstås, för man skall vara glad att det finns folk som arrangerar och ritar kartor. Man får se det hela utifrån en besviken orienterares subjektiva verklighetsuppfattning.
1. Enkel första kontroll. Stigen, vik av mot höjden och följ den till kontrollstenen, den nordligaste i ringen. Problemet var bara att vid den nordligaste hängde ingen skärm. Som jag uppfattade stenens storlek så finns ingen annan karta i min erfarenhetsbank där den inte skulle vara utsatt. Att lägga en första kontroll. Vid den nordligaste stenen som i verkligheten inte är den nordligaste faller åtminstone inte mig i smaken. Desperat tänkte jag att jag kanske kommit för långt ner och vände upp en sväng till branten innan jag stämplade. Direkt kostade detta 2 minuter, indirekt betydligt mer och hela loppet på grund av min oförmåga att lämna debaclet bakom mig. Uselt förstås att inte klara av att fokusera på här och nu och utmaningen framåt i stället för att älta något som redan hänt. Även när man känner att det hela var tämligen orättvist.
2. Ingen som helst koll på utgången, helt uppfylld av funderingar kring föregående kontroll. Lyckade dock rätta till det utan alltför stort tidstapp.
3. Ok, men fortfarande ofokuserat.
4. Fattade att det var svårt och att det här gällde att lugna ner och vara noggrann. Men jag hade inte återfått fokus och var fortfarande uppfylld av första kontrollen. Första attacken ser bättre ut än de var. Jag bockade inte av grejerna jag passerade, hade ingen koll på hur långt jag sprungit och var inte alls noggrann med kompassen. Sprang egentligen bara i den allmänna riktningen. Utifrån detta var det rätt märkligt att jag sprang rakt på kontrollen. Mindre märkligt måhända att jag inte upptäckte den. Ändå irriterande att vara en huvudvridning ifrån. I området finns ett antal stenar. Flera som jag förstod kunde vara för små för kartan, men också ett par som väl kunde varit redovisade. Bland annat en i kontrollringen som i alla fall jag inte tyckte var mindre än kontrollstenen. Sånt gör det inte precis lättare. 8½ minut räknar jag bommen till.
5. Stressad, mycket dålig riktning, Kan inte skylla på str8, jag gjorde helt enkelt inte jobbet.
6. Bra,
7. Återigen dålig kompasskoll. När jag såg lilla höjden i ringen antog jag att det var punkthöjden SO kontrollen, därav utflykten. Suck!
8. Återigen noll kompassjobb. Förvånad direkt efter stigen att det jag uppfattad som en tydlig sankmark till vänster om mig inte var redovisad. Kostade någon sekund att ignorera det. Avslutningen helt OK.
9. OK
10. OK, så här efteråt undrar jag om man skulle ha gått rakare ovanför branten.
11. OK
12. Lite defensivt att söka kontakt med kraftledningen så tvärt i inledningen. Men åtminstone säkert.
13. Fattade aldrig den märkliga färgen på kartan skulle vara gult med gröna prickar. Lever i tron att detta tecken inte existerar? Kan ändå inte påstå att jag var särskilt listig när jag planerade att följa tomtmarken innan storstigen (tihi). Det gick förvisso lika bra att följa beståndsgränsen. Avslutningen inte helt hundra.
14. Min plan var att minimera det gröna, komma ut i hörnet på beståndsgränsen och följa densamma i riktning mot kontrollen. Fattade dock inte när jag passerade beståndsgränsen, vilket antingen säger något om mig, beståndsgränsen eller båda delarna. Sumpade sedan tid i ringen på ren och skär oskicklighet.
15. Bra.
16. Ganska bra, borde ha trott mer på mig själv och forcerat genom det gröna.
17. Bra koll.

Visa kommentarer (0)
 
Angarnsdubbeln Medel (2016-08-27) Angarnsdubbeln Medel (2016-08-27)