Stafett DM 2011 (2011-09-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ingarö - Brunn
Arrangör: Gustavsbergs OK
Distans: Stafett
Sträcka: Sträcka 1;
Sträcka: 5.82 km
Tid: 43:46
Genomsnittlig puls: 32
Maxpuls: 152
Mediokert lopp! Ingen vidare kartkontakt och kroppen saknade ork efter veckans förkylning. Men inga katastrofala bommar. 8,37 min/km, dock i klart lättlöpt terräng!

1. Gänget drar iväg i ett rasande tempo. Hänger inte med. Springer lite långt på stigen innan jag viker upp. Dålig kartkontakt. Springer lite på måfå, avhängd av klungan. Halvvägs inser jag att jag är jag illa ute, utan riktig koll vare sig i längd eller sida. Svär inombords hur jag kan låta detta hända. Men turligt nog är jag ändå där jag tror och kan ta kontrollen med god koll sista biten.

2. Inga problem

3. Rakt på

4. Blir stressad av en annan löpare som springer vänster om mig. Dras dit och vänder uselt på kartans höjdkurvor. Får vända tvärt höger för att plocka kontrollen. En dryg halvminut åt fanders.

5. Inga problem

6. Får några ryggar att hänga, men de försvinner snart i ett alltför högt tempo. Känner att jag tappar riktning och lugnar ner. Blir väldigt förvånad när jag kommer fram till Startpunkten! Kan inte tro att jag sprungit så långt. Tar en stund (mer än en halvminut) innan jag inser att det inte är min startpunkt utan de öppna banornas...

7. Inga problem

8. Snitsel. Noterbart att det tog mig hela sträckan att gå förbi en tioårig flicka. Säger en del om dagens löphastighet...

9. Orienterar bra mot fel kontrollpunkt. Svagt! Jag tror att det är stenen, vilket förorsakar lite virrande åt fel håll innan jag förstår att jag skall högre upp. Nästan en minut bort, helt i onödan!

10. Tappar riktningen. Kommer till fel kontroll. Därifrån springer jag förbi och får vända. En-och-en halv minut ligger kvar i skogen...

11. Bra!

12. Bra orienterat, men förutsätter att kontrollen sitter mellan höjderna. Det gör den inte, så jag står still utan att se den bara ett par meter ifrån. Trötthetstecken och återigen ett utslag av att jag inte läser kontrolldefintionen.

13. Ser inte dalen under sträcket. Hamnar lite långt till höger men korrigerar bra.

14. Bra ända till brorsan dyker upp från vänster, vilket förvirrar mig totalt. Faktiskt lite förvånad att han är före. Han yttrar något obegripligt om att han hänger på in. Antar felaktigt att han på något sätt förlorat kartan.

15. Skönt att 100 satt lätt!
Visa kommentarer (0)
 
Stafett DM 2011 (2011-09-04)