Oringen E3 (2016-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Högfjällshotellet
Arrangör: Oringen
Distans: H45K-1
Sträcka: 3,6km
Sträcka: 4.56 km
Tid: 39:52
Bortförklaringarna börjar ta slut. Att kroppen inte orkar springa uppför, att jag blir trött så att jag inte orkar orientera, att jag blir stressad för att det går så långsamt… Nä, inte ens den lätta nackspärren kan längre dölja faktum. Dags att se sanningen i vitögat: Jag vet inte hur man gör!
1. Lunkade lite försiktigt upp till startpunkten för att dr bestämma mig för att gå upp till ettan. Men jag klarade ändå inte att hålla riktningen. Gick malligt förbi kontrollen vid dubbelgölen utan att ens kolla om det var min, dessvärre säker på att det var dubbelgölen i ringkanten. Suck!
2. Ha!
3. Men herregud vilken riktning. Toppade det med att inte vara i närheten av att nyckla ut höjdkurvorna. Såg en skärm på håll och jobbade mig mot den, mäkta förvånad över höjdkurvorna och helt utan att bry mig att kontrollen hängde på en gul höjd, inte nere i skogen. Lyckades fortfarande inte nycklla ut höjdkurvorna, men tog mig ändå ner och kunde stämpla.
4. Började med tanken att inte tappa höjd. Men det var trassligt så jag ändrade mig och rann ner till lilla sjön. Sedan mot kontrollen, hade koll vid ravinen och upp mellan det gröna. Men sedan? Inre kompass. Svår över att skärmen aldrig dök upp. Skymtade något orange-vitt en bit fram. Tog mig dit fast jag kände att det var för långt bort. Hittade först ingen punkthöjd på kartan, men så kom jag på att vidga vyerna och kunde läsa in mig.
5. Kändes knepigt. Bestämde mig med att försöka förlänga med kärrområdet ovanför kontrollen, trots att det inte skulle kunna ge någon direkt distinkt attackpunkt. Följde stigen en bit för att slippa lite grönraster. Hade lite tur på slutet när jag kom till bäcken och dessutom lyckades identifiera den på kartan.
6. Bra utgång! Men sedan? Varför inte använda kompassen hela vägen? Fick tveksamt kompensera uppåt, rejält förvånad för varje steg.
7. Ok
8. Hyfsad utgång! Men sedan? Varför inte använda kompassen hela vägen? Fick tveksamt kompensera uppåt, rejält förvånad för varje steg.
9. Siktade på det gula runt stigen. Brände hela idén i ringen. Sunkigt!
10. Ganska trivialt egentligen, men jag blev ändå tveksam eftersom jag tyckte att jag sprang i ett rätt gult kärr.
11. Försökte sträcka ut. Går hyfsat att springa så länge det inte är uppför.

Visa kommentarer (0)
 
Oringen E3 (2016-07-26) Oringen E3 (2016-07-26)