Mastloppet (2016-07-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby
Arrangör: Hellas
Distans: Öppen 7
Sträcka: 5,9km
Sträcka: 7.28 km
Tid: 71:32
Kräftgången fortsätter. Fast om man skall se det från den ljusa sidan så funkar de flesta kontroller hyfsat. Men så ibland tappar jag fokus, får för mig något eller tolkar världen fel. I stället för ta tag i orienteringen chansar jag ett par gånger och sedan är jag hopplöst borta med noll inläsningsförmåga.

1. Helt ok, men kunde ha varit bättre.
2. Full koll över kärret och upp på platån. Sprang i kanten av kärret i det platta, men sedan uppenbarligen på min sopm vanligt usla riktningskänsla i stället för på kompass. Kostade två och en halv minut. Fredrik som startade efter kom ikapp och stämlade strax efter.
3. Håhåjaja! Fattar inte så mycket av detta. Varken spår eller karta matchar minnet av mina upplevelser i skogen. Fast om jag försöker nyckla ut så gör jag det inledande misstaget rätt tidigt. Ett parallelfel både i längd och sida. Tror att jag springer strax höger om storstenarna under linjen (utan att se dem) när jag i verkligheten är kort ett hack till höger. TIttade efteer stenarna men ignorerade varningsklockan att de inte var där. Korkskalle! Därefter är det som förgjort att få någon rätsida. I något läge står jag uppe på en topp och ser Egil komma. Klättrar ner och följer efter en bit innann jag felaktigt dömer ut honom. Detta på grund av att riktningen känns mer som kontroll 3-4. Hur skull ejag kuna veta att han slarvat till sig en rejäl högerbåge? Det positiva är att jag sen faktiskt kunde nyckla ut det hela själv.
4. Kanske lite defensivt att båga för att spara ett par höjdkurvor.
5. Får plötsligt se Fredrik en bit framför. Jagar ikapp och som jag tycker förbi eftersom han är lite långt åt höger. Funderar på vad han sysslar med tills skärmen inte sitter där jag vill ha den. Däremot känner jag igen mig, för det är tvåan jag bommar igen. Inser varför Fredrik var längre åt höger och kan stämpla före tack vare en bättre avslutning.
6. Helt ok in i ringen, men väl där lägger jag boprt onödig tid. Fattar inte riktigt varför jag inte lyckas få till det.
7. Ok.
8. Ok
9. Inte så bra uppför efter parkeringen. Borde klara att välja rakare väg mot ringen.
10. Ok
11. Lite tveksamt.
12. Ok, återigen lite tveksamt. Rätt trött i det här läget.
13. Brahalvvägs, sista biten alldeles för långam. Fast hyfsat säker.
14. Tänkte först vägen höger, sedan rakt på. Ändrade mig till vänster. Vänster från början hade varit rätt.
Visa kommentarer (0)
 
Mastloppet (2016-07-12) Mastloppet (2016-07-12)