Gotland Tvådagars (2016-07-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Torsburgen
Arrangör: Svaide Roma SOK
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 8.64 km
Tid: 68:28
MEd första dagens löparbana i färskt minne så klurade jag på det taktiska upplägget. Det här var dock en helt annan upplevelse. Riktigt kul, knepigt och som vanligt den här våren kryddat med drårpliha spratt signerade den egna hjärnan.

1. Upp til startpunkten och i stället för att foksuera på den egna insatsen och riktningen så irriterade jag mig på löpare som genande tyckte att det räckte med att notera startpunkten på behörigt avstånd. Tog ett tag innan jag fiock ordning på riktningen, men avslutningen var godkänd.
2. Först efter en sisådär hundra meter insåg jag hur svår den här kontrollen skulle kunna vara och att jag genom att inte vara altlför noga första biten redan var illa ute. Det blev en nervös resa, amtagligen nervösare än vad den hade behövt vara. Besätmde mig i något läge för att förlänga med det gula och görna til höger. Mycket glad att det funkade. Kunde dock kapat tid i ringen.
3. Försökte vara noggran. Tjicka höjdkurvor är dock alltid lite luriga. På något sätt får man ju för sig att de skall vara extra tydliga i naturen. Det var den inte denna gång heller.
4. Sökte stig och stigkors för att attackera därifrån. Hade inte riktigt koll på höjdkurvorna från börja, men det löste sig.
5. Försökte hoppa melkan gula fläckar. Det gick bra. Nytta av gårdagen lärdom att utmärkta stenar kan vara tämligen blygsamma till sin storlek.
6. Här höll det på att gå illa. Svårare i verkligheten. Kändes somlite flax när jag såg skärmen.
7. Så var det dags för dagens största pajaseri. Trots att jag dagen innan inte bara nått insikter om stora stenar utan även om gula sankmarker så såg jag "Russvätar" som grön-blått. Med den färgsättingen är min anturliga reaktion att runda. Kom fram till att södra alternativt var något mer, men inte mycket mer lockande än det norra. Men sedan gör jag som vanligt när jag springer tvärs emot någon väg eller dylikt. Jag släpper orienteringen och springer med endast några små oseriösa försök att hålla koll. Resultatet blec (som vanligt) att jag kom fram till vägen utan att ha en susning om var på den jag befann mig. I stället för att jobba på positionsbestämningen så vek jag norrut på stigen och hoppades att det skulel lösa sig. Det hade det nog gjort också om jag inte hängt kvar i uppfattningen att Russvätar skulel vara ett grönt kärr i stället för det öppna sommartorra som bredde ut sig. Jag fattade ingenting och dömde tillslut ut kartan som helt opålitlig. Lite märkligt hur hjärnan funkar ellers snarare inte funkar under ett orietneringslopp. I mål när jag veklade upp kartan för att göra en ny bedömning av vad jag hållit på med tog det mig ungefär två sekunder att begripa var jag hade varit. Rätt stor skillnad mot de dryga åtta minurarna bomtid som jag fick ihop i skarpt läge.
8. Stukad lyckades jag med konststycket at tinte hålla någon riktningskoll. Nästan lit skickligt att reda upp det.
9. Ok
10. Hoppade över vattnet. Skogendärefter var svårare än det ser ut. STannade upp, tänkte till och tog mig nöstan hela vägen. Men bara nästan. Visste exakt var jag var 20 meter från kontrollen (det växte vass där). Tre minuter och 20 sekunder senare kunde jag stämpla.
11. Stressad över föregående bom satsade jag mer på löpning än på orientering. Brukar inte löna sig! Kompassen ett minne blott. Stigen som jag fann fattade jag aldrig vilken det var och när jag så småningom nådde en stängselkorsning tog det rätt lång tid innan jag kunde finna den på kartan. Men inte heller från den tydliga positioneringen lyckades jag ta kontrollen utan krok. Dubbelsuck!
12. Ok om man nu inte skall gå igenom det grönstreckade. Fick lite hjälp av andra löpare i skogen.
13. Fökjde spår. Hade varit bättre att gå på linjen.
14. Nöjd med tanken att runda höger, tror at jag kan ha tjänat på det. Det ar småtrassligt även där jag sprang.
15. Inte precis strålande. Fast det var rätt trassligt. Snudd på att storstigen och sedan tvår in vänster över punkthöjden hade varot att föredra.
16. Trivial.
Visa kommentarer (0)
 
Gotland Tvådagars (2016-07-10) Gotland Tvådagars (2016-07-10)