Trekvällars E2 (2016-07-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källtorpssjön
Arrangör: Ravinen
Distans: H45 Medel
Sträcka: 3,6km
Sträcka: 5.38 km
Tid: 52:45
Äntligen! Underbart att bevisa att jag varken behöver Sintram eller brorsan. Jag är precis lika dålig eller faktiskt ännu sämre helt utan hjälp. Nirvana uppnått och jag kan lägga av med gott samvete.
1. Försökte hålla hyfsad fart även på de minst sagt svårsprungna stigpartierna.
2. Knepigare i verkligheten än på kartan. Tog det lugnt och prickade.
3. Tänkte gå ner på rätt höjdkurva i 2:ans ringkant, men det var svårt så det fick bli uppepå några meter till. På väg ner mot kontrollen mötte jag en irrande man som kom just från var jag ville ha den. Nedrans! Lurad. Började klura på alternativteorier, men det var en luring, Den satt precis där den skulle.
4. Valde aktivt att inte ta höjd, men minnet är kort så det hade jag glömt när jag kom fram till stigen. Detta trots att jag identifierade närheten till det gröna. Valde efter ett tag att gå tillbaka till stigen och hitta förgreningen som attackpunkt. Tidskrävande bomhantering, men i långa loppet rätt att betala priset. Tänk om jag hade gjort motsvarande senare i loppet.
5. Måhända ett något märkligt vägval. Sprang på en liten omärkt stig. Tappade tid på att jag trodde att kontrollen skulle ligga synligt i sankmarken i stället för i den knappt skönjbara sänkan.
6. Dags för cirkus! Stigar är en av mina sämsta grenar. Säkrade att jag sprang på rätt, men hur jag kunde missa att jag vek 90 grader är en gåta. Parallellfel har man ju hört talas om, men vinkelrättfel? När jag sedan är uppe på fel berg är det helt kört. Får ingenting att stämma och inte tar jag skeden i vacker tass heller. I stället för att göra jobbet chansar jag hej vilt, provar att pejla mot en av masterna. Till slut får jag mer av slump än aktivt val ändå kontakt med bebyggelsen och kan lunka fram och stämpla. Näst sämst i fältet hade 6:36. Det toppade jag med 10 minuter.
7. Stukad tog jag det lite försiktigt.
8. Genom det trassliga kärret. Såg lilla höjden och sprang upp på den för att stämpla. Ingen skärm. Då kom en medtävlare och upplyste om att ”den sitter där uppe”.
9. Dags igen. Började bra, men om någon vänlig själ kan förklara varför jag vek upp på berget långt innan både kontroll och hus så är jag idel öra. Måhända saknade jag irrandet från sjätte.
10. Tänkte springa nedanför branterna in mot ringen, men skogen var rätt trasslig. Hade gått fortare att springa ner till stranden. Inte lätt att veta.
11. Lite bökig skog som tryckte ner mig mot muren. Vet inte om det varit bättre att springa kortare väg.
12. Ok
13. Ok
14. Katastrofal utgång. Följde efter en annan löpare. Fick stanna och klia mig i skallen rätt länge i vägkorset som jag inte alls begrep var det kom ifrån.


Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars E2 (2016-07-05) Trekvällars E2 (2016-07-05)