Trekvällars E1 (2016-07-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ulvsjön
Arrangör: Ravinen
Distans: H45 lång
Sträcka: 6,1km
Sträcka: 8.32 km
Tid: 76:00
Vem behöver Sintram när man har brorsan? Är de månne en och samma?
1. Mot bättre vetande drog jag iväg minuten efter Fredrik. När Haningetröjan sedan dök upp i löpriktningen, dessutom vid en skärm var jag helt rökt. Hjärnan la ner och fyraminutersbommen ett faktum. Härlig start på en tredagarstävling.
2. Dessbättre hade Fredrik runnit iväg, så jag klarade att ta mig tillbaka i orienteringen även om utgångsriktningen kunde varit precisare.
3. Onödiga meter mellan Söderbysjön och Ulvsjön. I övrigt gick väl transporten hyfsat och enligt plan. Men kroken innan ringen har jag svårt att förklara. Minns att jag tänkte något smart, men kan inte komma på vad. Kan inte ens komma på en rimlig teori. Räddades i alla fall av kraftledningen.
4. Ok
5. Inte som planerat. Hade tänkt något med bukten precis norr om linjen. Lurades lite av en icke utmärkt stig. Det tråkiga är att jag tänkte tanken att ”den hör r inte utsatt”. Klarade i alla fall att undvika katastrof.
6. Tappade riktningen efter vägkröken vilket kostade en hel del tveksam tid sista biten.
7. Ok, men trött nu.
8. Kanske skulle ha gått på linjen och sökt surdraget ovanför branterna. Men jag kunde inte avgöra om det skulle vara möjligt att ta sig upp där.
9. Vilken usel utgång! Å då hade jag ändå en redig mast att tillgå. Fast den såg jag inte. Ännu uslare är riktningstappet efter stigpasseringen ett par tre hundra meter innan ringen. Kostade ett par förvirrade minuter.
10. Ok, fick draghjälp av upphinnande löpare.
11. Fortfarande draghjälp. Ett litet gäng löpare i skogen här och med bävan såg jag även Fredrik stämpla.
12. Märkligt nog verkade alla dra iväg fel (för min bana) utom Fredrik. Jag försökte hänga på och må nog erkänna att kartläsningen blev lidande. Långt ifrån örnkoll och mycket riktigt gick det helt åt skogen också. En härlig kanelbulle som bland annat innehåller en klockren attack på kontrollstenen utan stämpling. Till slut från en tydligt identifierbar stigkorsning kunde jag göra precis samma attack igen med bättre resultat. 7 minuter lade jag bort och var övertygad om att Fredrik skulle vara åtminstone e tre, fyra minuter framför i skogen. Det tråkiga kopplat till min inläsningsförmåga är att jag inte ens så här efteråt inte alls lyckas mappa mitt minne av hur jag rörde mig i skogen och hur det såg ut med kartbilden. Till exempel tyckte jag att jag var nere i sank ”rock bottom” ett par gånger. I min värld öst-sys-öst om kontrollen.
13. Återigen ingen höjdarriktning. Defensivt valde jag sedan att följa stigen en bit till kröken för att attackera därifrån.
14. Enormt tveksamt.
15. Ok
Visa kommentarer (1)
 
Trekvällars E1 (2016-07-04) Trekvällars E1 (2016-07-04)