DM Medel (2011-08-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bogesund Vaxholm
Arrangör: Waxholms OK
Distans: 4080m
Kom inte på att slå på GPS:en förrän vid start. Den fick aldrig kontakt.

Vad kan man lära sig av dagen? Uppenbarligen finns det löpare som springer betydligt fortare än jag i skogen. Samtidigt räcker min fart hyfsat långt så länge jag begränsar mig till ett par mindre bommar.

1. Bra, säker start

2. Inga stora problem, men jag är osäker på hur man skall ta denna på säkert sätt? Med erfarenhet från gårdagen gick jag upp på toppen på linjen, men kan inte säga att jag tyckte att det var tydligt däruppe. Hade jag gjort ett riktningsfel hade jag nog kunant sumpa tid.

3. Upp på toppen igen. Men här var jag för långt till höger, vilket jag inte fattade direkt. Kostade en minut :-(

4. Tyckte att jag höll höjden, men fick ändå korrigera upp till kontrollen. Märkligt, men bra räddning.

5. Siktade mot stenskravlet. Därifrån dessvärre inte hundra. För långt upp, men räddade ganska kvickt.

6. Felfritt. Lagom koll.

7. Bra orienterat, men en fallen trädstam stal tid vid stämplingen.

8. Sprang fort här, vilket kändes lite osäkert. Dock prickfritt rakt upp på höjden med kontrollen. Tittar ner, men ser ingen kontroll. Vänder och springer åt höger. Försöker febrilt läsa in mig. Lyckas och tar mig till höjden på nytt. 2 minuter åt skogen för att jag inte litade på mig själv ordentligt.

9. Ut NV på fältet. Stigen till kröken och sedan in i skogen. Siktade på stora sänkan. Rättade min felaktiga inre kompass - Bra! Hyfsad koll på slutet. Förlängde med sankmarken. Bra!

Stämplade efter en annan löpare som måste startat efter. Han sprang klart snabbare än jag, men jag gjorde mitt eget race och sprang mer rätt på. Eftersom han hela tiden kom före fick jag dock hjälp hela vägen in.

10. Inga problem

11. Rakt på!

12. Rakt på över lilla höjden.

13. Rakt på.

14. Ut i sankmarken. Tyckte att den var torr på slutet och blev lite fundersam huruvida jag var rätt. Gubben före var uppe till vänster en sväng, men jag gick rakt på.

15. Bättre riktning in till 100 än i går, vilket sparade några sekunder!

16. Bra spurt.

Förvånansvärt pigg efter loppet. I går var jag helt färdig, idag kändes det som att jag skulle kunna tagit ett varv till. Konstigt!
Visa kommentarer (0)
 
DM Medel (2011-08-28)