Stockholm City Cup 3 (2016-06-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vitabergsparken
Arrangör: Södertörn-Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 3,0km
Sträcka: 4.42 km
Tid: 21:57
Sintram är makalös! Jag må erkänna att jag både under och efter loppet tyckte att dagens tilltag var rätt lågt av den allsmäktige. Men med lite distans har indignationen (lårkakan till trots) helt givit vika för road beundran. Ibland kan jag fundera innan lopp vad för spratt han kan tänkas ha i rockärmen. Men kan det bli tydligare än så här att min fantasi inte spelar i samma division som Sintrams obegränsade kreativitet?
1. Nöjd att vara på tårna och vika höger direkt efter startpunkten. Trappor tar tid så jag tänkte springa bredvid först, men blev osäker om man fick, så fick ta trappan ändå. Ikapp löparen före från Järfälla vid kontrollen.
2. Så slog han till redan i detta tidiga skede. Babooom! Med blicken intensivt på kartan visste jag inte vad som träffade mig. Smällen blev rätt rejäl. Tror att jag tog det mesta med insidan av vänster lår samt höger tinning. Tillräckligt för att slå omkull mig. Sintram måste ha kissat på sig av skratt när det hela gick i lås!
För den nyfikne är strecket sydväst ettans ring en sådan där lekplatslinbana med ett däck hängande från en vajer. Tycker ändå att hjärnan kopplade ganska snabbt och den spontana ilskan rann kvickt av när jag såg flickan som rammat mig. En snabb fråga om det gick bra hann jag med innan jag var på fötter och rusade vidare. Något fundersam dock att varken flickan eller farsan som gissningsvis satt fart på ekipaget hade ropat någon liten varning eller möjligtvis haft någon koll åt det håll från vilket det med sisådär femton sekunders mellanrum måste ha kommit en strid ström av löpare
Man kanske kan tycka att jag borde haft koll på var jag sprang, men löpvägen var faktiskt fri. Fantasin räckte dock inte för att förutse en flygande attack från styrbord.
Ganska omtumlad höll jag just på att få grepp om orienteringen när jag såg en skärm blänka till vänster. Sprang naturligtvis helt felaktigt till den, noterade den felaktiga kodsiffran och suckade.
3. Att känna sig som ett offer för orättvisa omständigheterna är ingen vidare grund i något sammanhang. Men efter lite tvekan valde jag i alla fall rätt väg.
4. Kanske borde man ha vänt 180, men tog i alla fall rätt trappa och var nästan ikapp Järfälla igen.
5. Ok.
6. Minimiss.
7. Fick hjälp av Järfälla. En irriterande bil kände sig nödgad att släppa fram mig två gånger. Snudd på ikapp Järfälla vid stämpling.
8. [GPS:en inte riktigt med i matchen] Bilen fick släppa fram mig en tredje gång. Hann fundera på Järfällas märkliga vägval ungefär en tiondel innan jag såg den konstgjorda avspärrningen på kartan. Hade helt klart gått på den om jag varit själv.
9. [GPS:en köper korv, vänster runt, via ettans ring] Tog någon sekund innan jag insett det enda rimliga alternativet. Återigen precis efter Järfälla vid stämpling.
10. [Höger om huset, snett över torget] Mest för att göra något eget valde jag att börja höger. Blev förvånad när jag såg att jag tappade på det. Men Järfälla såg inte det smala valvet in till kontrollgården och jag var återigen ikapp vid stämpling.
11. Tog något steg ner mot lekparken som var tomtmark. Varför då? Fick vända och tappade ryggen. Sedan fattar jag inte riktigt oviljan att klippa i banpåtrycket. Staketet mot gården under linjen känns som ett rent straff mot det äldre gardets synförmåga. Nu förlorade man inget direkt, men hade det inte varit intressantare att få göra vägvalet baserat på att det inte gick att komma fram där man ville. Den smala grinden norr om kontrollen är banläggningens näst farligaste punkt (efter linbanan). In- och utgående löpare möts runt ett hörn - inte optimalt.
12. Ok.
13. Ägnade utan att lyckas större delen av föregående kontroll till att försöka lista ut om det gick att komma fram där jag avsåg att springa. Hängde efter Järfälla med hopp om att han lyckats bättre. Det gick bra.
14. Ok, precis efter Järfälla.
15. Hade inte passat kartan och förvirrade sekunder rann iväg. Återigen märkligt att banpåtrycket inte är klippt. Är det ett medvetet beslut månntro för att klippning i sig annars för tydligt avslöjar verkligheten? Järfälla en bra bit före.
16. Vek upp ett hus innan Järfälla. Det var bra. Ikapp uppe i slänten. Sedan fick vi båda stanna till för att se om staketet (som verkligen inte var lätt att se på kartan) var passerbart eller ej. Efter vid stämpling.
17. Började förvirrat eftersom jag på kartan inte var vid 16. Uselt!.Men det rättade till sig. Närkontakt med Järfälla igen mot slutet.
18. Inga problem, hade sett kontrollen från toakön innan start.
19. Sträckte ut.
Visa kommentarer (4)
 
Stockholm City Cup 3 (2016-06-01) Stockholm City Cup 3 (2016-06-01)