Stockholm City Cup E1 (2016-05-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Reimersholme
Arrangör: Södertörn/Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 2,8km
Sträcka: 3.73 km
Tid: 22:13
Sveriges sämsta sprintorienterare slog till igen! Har faktiskt rätt svårt att inte imponeras av mig själv. Springer å blixtrande fort så att GPS:en inte riktigt hänger med, men någon form av uppfattning kan man ändå få efter rejält med inpassning.
1. Enkel start, fast som vanligt i sprint förvånades jag av hur fort det går. Måste fokusera på att tankemässigt komma in i kartskalan.
2. En intressant kontroll måste man säga. Fats jag är tudelad. När man inte ens hemma soffan med lupp och bra ljus säkert kan säga hur det är, hur skall man då kunna göra det under ett lopp? Är det rolig banläggning eller inte? Specifikt är det där sträcket går in i ringen vilket sammanfaller med att höjdkurvan genom huset övergår i en svart mur? Jag trodde att det var höjdkurvan hela vägen och att det skulle vara öppet. Nu kan jag inte efteråt avgöra om det faktiskt finns en trappstegsöppning där. Borde veta förstås eftersom jag sprang förbi den. Men jag kan inte säga om jag blåste förbi för att det saknades öppning eller för att jag faktiskt inte tittade (hade ännu inte kläm på kartskalan). Det blev i alla fall till att runda. Rätt hade varit att vända vid ettan, mot strömmen av startande.
3. Fortfarande inte vän med skalan. Kombinerat med lite stirrighet blåste jag förbi min nedgång och tappade tid.
4. Fördel av missen vid 3.an. Fast avslutningen var inte rätt. Jag borde valt vänster.
5. Eventuellt hade man tjänat några sekunder närmare linjen genom skogen. Inte självklart, får vara hyfsat nöjd.
6. Inget att bråka om.
7. Tror att det var rätt väg?
8. Här började kroppen säga ifrån på allvar.
9. Rätt
10. Ok, men fortfarande problem med skalan. Kontrollen kom fortare än jag trodde.
11. Kanske för hög fart så här långt för här kan inte hjärnan ha haft något syre. Sprang till första bästa ring, dvs 14 och stämplade innan jag insåg att det var fel. Jämmer och elände. Vad gör karln då? Jo blicken följer strecket från 14 och landar på 13. Sagt och gjort. Utomordentligt förvirrad när inte heller den kodsiffran stämde. Svor förstås åt arrangören innan det gick upp ett ljus. Hur mycket tid tappade jag på detta? Vilken klåpare jag är!
12. Rätt
13. Rätt
14. Rätt
15. Kanske rätt även om det är några meter längre. Nerförstrappor (även korta) och skarpa svängar bromsar en del.
16. Rätt!
17. Här kommer det! Banans absolut lättaste kontroll som rent orienteringsmässigt helt saknar existensberättigande. Finns förstås där för att tydliggöra för löparna att det är dags att lämna Reimersholme och för att styra till norra trottoaren så att löparna inte krockar med medtävlare på väg till start. Att dra förbi den utan att stämpla (naturligtvis helt ensam om det i tävlingen) ger en kraftig flashback till den sumpade titeln i natt-KM för ett antal år sedan. Kontrollen jag undvek att stämpla den gången satt i en vägundergång. Så vad är förklaringen till beteende? Jo kontrollen är så trivial att jag för första gången i loppet försökte mig på lite framförhållning för avslutningen och sålunda mentalt redan räknat hem kontroller Varför envisas med sådana olater som framförhållning? Jag vet ju att det är bortom min förmåga. En sak i taget!
18. Ok, bortsett från en dålig sväng som gjorde att jag kom utanför bilarna i stället för på trottoaren.
19. Hade ju offrat kontroll 17 för att läsa in högervägvalet.
20. Trivial tyckte jag. Såg inte alternativet att gå närmare linjen. Återigen ett försök till framförhållning. Offrade lite fart för att intensivt läsa kontroll 21 och komma fram till hur jag skulle ta den.
21. Hade alltså utifrån intensiv kartläsning bestämt mig för att göra rätt. Men ryggradslöst utan något spår av integritet vek jag ändå vänster när alla framför gjorde det och fick lägga tid nerför trappan. Enormt irriterande!
Förresten tror jag att kartan faktiskt är felritad! Fast jag vet inte vad normen säger, så jag kan mycket väl ha fel. Men om jag jämför med en gammal sprintkarta så skall inte de tunna trottoarstrecken från våningen under synas uppe på bron. Det gör det i alla fall svårt för mig att fatta att det är en bro.
22. Uppför trappan igen. Men hellre uppför en nerför tycker jag.
23. Kortspurt.
En märklig känsla när beskedet ej godkänd levererades. Kan bäst beskrivas som fullständig förvåning toppad med: Jaså jaha, ja det var ju inte precis någon överraskning.

Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup E1 (2016-05-18) Stockholm City Cup E1 (2016-05-18)