Järladubbeln medel (2016-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åva Södra
Arrangör: Järla
Distans: H45 medel
Sträcka: 3,7km
Sträcka: 5.74 km
Tid: 50:53
Förhoppningen att gårdagens katastrofinsats var en singularitet grusade redan vid tvåan. Men det skulle bli värre. Tiomilasträcka bortskänkes!
1. Rätt hade nog varit att gå höger om linjen direkt från startpunkten. Alternativt vika senare från stigen än vad jag gjorde, vid punkthöjden. Men ok. Jag kom igång utan katastrof.
2. Äsch, jag tänkte säkra genom att gå upp bredvid branten. Men så såg det inbjudande ut att ta höjdkurvorna tidigare. Sagt och gjort, hur svårt kan det vara. För svårt tydligen. I höjd med bortre ringkanten kom tanken att jag måste ha sprungit för långt. Men jag undertryckte den. Loppet förstört.
3. Ok, men klart oroande att jag inte lyckades gå rakt på över den lilla höjden i ringkanten.
4. Med lite bättre självförtroende hade jag inte behövt gå upp på den gråa höjden i ringkanten. Men ok, det var en säkerhetsåtgärd.
5. Mycket trassligare skog ön kartan visar, så böjen är förklarlig. Inte helt missnöjd faktiskt.
6. Äh, det har fattar jag inte. Bra koll till branten innan ringen. Gick precis öster om den (inte väster som GPS:en påstår). Tog en liten micropaus där för att ta noggrann kompassriktning. Såg punkthöjden på långt håll, men förvirringen blev total när den saknade skärm. Kostade 2 minuter.
7. Förbryllade, lite irriterade och stressad drar jag iväg på kompass med kartan upp-och-ner! Dessvärre blir jag knappt ens förvånade när det inte stämmer. Så har det ju varit ett par dagar nu. Fast det är först ovanför siffran tre som jag märker att kompass och karta inte lirar ens väderstrecksmässigt. Inser att jag har sprungit på känsla ett tag och drar till med en ny riktning mer eller mindre på måfå. Har sån jäkla röta att jag stöter på min tredje kontroll. Utan denna slump vet jag inte om jag någonsin kunnat läsa in mig. Modstulen är väl den långa transporten någorlunda ok fram till ringkanten. Men vad hände sen? Har inte en susning om hur jag tänkte.
8. Planen rätt, men för tusan hakar. Jag måste kunna ta mig bättre til det identifierade stråket.
9. Ok, faktiskt.
10. Ok, tills jag träffar Niklas uppe på den gula höjden efter stenen. Uppgiven meddelar han att han lägger ner Tiomila. Svaret ”jag också” kom spontant. Därefter drar jag 45 grader fel!
11. Ok
12. Ok
13. Ok
Visa kommentarer (0)
 
Järladubbeln medel (2016-05-01) Järladubbeln medel (2016-05-01)