DM Lång (2011-08-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bogesund Waxholm
Arrangör: Solna OK
Distans: Lång
Sträcka: 7,1 km
Sträcka: 8.66 km
Tid: 64:42
Genomsnittlig puls: 8
Maxpuls: 135
Jaha, vad skall man säga om det här. Hade kanske inte riktigt rätt verktygslåda med mig. Hade svårt med höjdkurvorna i den hyfsat flacka terrängen och var noggrann på fel ställen.
Tappade en hel del sista biten på flera kontroller! Bristande koncentration straffade sig också rejält, men det är en del av sporten att kunna hålla koncentrationen även i trött tillstånd.
Ett taktiskt misstag var att undvika höjdkurvor. Det brukar ju vara klokt på långdistans, men i dag tror jag att jag hade tjänat på att ta flera kontroller från högsta punkten. Hade blivit mycket lättare och sparat tid utan att ha kostat orimligt mycket kraft.

1. Bra start på linjen. Försiktig på slutet.

2. Utmärkt ända till slutet. Tappar riktning när jag medvetet, men felaktigt, följer höjdkurvan till höger. Inser dock missen fort och kan korrigera. Kostade mindre än en halv minut.

3. Trassligare än det såg ut på kartan, men bra kontrolltagning.

4. Väljer att gå lätt höger. Stämmer av med branten när jag går upp på höjden. Sedan tappar jag riktningen. Tror att jag passerar högsta punkten. Irrar utan att kunna läsa in mig. Järnspikar! Lite noggrannhet hade kostat 2 sekunder, men sparat 4 minuters bom!

5. Bra!

6. Väljer att runda vänster för att slippa höjdkurvor. Rätt att runda mellanhöjden, men höjden med kontrollen skulle jag ha gått rakt upp på. Nu misslyckades jag med att snedda upp och in mot kontrollen. Kostade nog nära en halvminut.

7. Rundar det gröna till höger. Men det var svårt att hålla koll den vägen. Ursprungligen tänkte jag gå ända ut till storstigen. Nu gjorde jag nästan det, men inte riktigt, vilket innebar att jag i princip tog kostnaden utan att casha in någon fördel.

8. Bra!

9. Långsam och osäker på slutet. Otillfredställande!

10. Bra!

11. Ok!

12. Väldigt försiktig

13. Bestämmer mig för att springa stig. Trött hjärna inser inte faran att ta fel stig. Stigtristessen infaller och jag börjar tänka på annat när jag måfflar på. Plötsligt slår det mig att stigen skulle ha svängt 90 grader. Är inte mentalt stark nog för att springa tillbaka. Vrider ut i terrängen. Slår på en redig brant. Tar en bra stund att leta sig ner, men fördelen är att jag förstår var jag är. Tar stiglöpning längs med vattnet. Äventyret kostade en sisådär 4 värdefulla minuter, men även ork och humör.

14. Överdrivet försiktig hela vägen, ändå utan vidare koll. Olustigt!

15. Ingen kartläsning.

M. Får stryk av brorsan med 2 sekunder efter en dryg timmes löpning. Nedrans!
Visa kommentarer (0)
 
DM Lång (2011-08-27)