Enskede-Hellasdubbeln (2016-04-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västerhaninge
Arrangör: Enskede-Hellas
Distans: 4,0km
Hur skall jag kunna komma ihåg att använda kompassen när jag springer om jag inte ens kommer ihåg att ta med GPS-klockan till tävlingen? Får bli en handritad rutt.
1. Något märkligt lagd startpunkt för vår bana. Jag var överdrivet noga att springa till densamma innan jag vek av rätt och tappade nog ett par sekunder på det. Hur nära måste man vara. Undrar hur han som vann sträckan överlägset gjorde? Jag gick i alla fall tämligen rakt på från starpunkten.
2. Två tredjedelar gällde nog bara att hålla fart. Sedan skulle man nog ha fortsatt rakt upp på linjen bredvid toppen. Det gjorde inte jag. Dessutom slarvade jag med ringläsningen och tittade ner på branten bredvid innan jag gjorde rätt. Förbättringspotential.
3. Rätt bortsettt från tveksamhet i början. Tänkte först springa ner till nästa stig och ta kontrollen från vändplatsen SO om ringen.
4. Borde kanske gått mer rakt på upp mot kontrollen. Fast min väg var nog mindre riskfylld.
5. Winsplits visar bom (33 sekunder). Alltihop får kategoriseras som tvekan för jag var aldrig ur spår.
6. Tror att jag skall ha sankmarken bredvid höjden, vilket är den lama förklaringen till att jag halvvägs drar höger för att jag ser en skärm i en sankmark. När jag konstaterar att det inre är min så glömmer jag bort sidoförflyttningen. Tappade ytterligare några sekunder när sankmarken bredvid höjden saknade skärm. Jag trodde ju att den skulle sitta däri. Winsplits säger att det kostade 51 sekunder.
7. Bra kol hela vägen.
8. Ganska bra. Såg aldrig svarta rektangeln eller vd det är i naturen. Trodde att de skulle vara en brant. Tappade några sekunder på förvirringen.
9. Ok, något tveksam.
10. Lyckades jinxa mig själv genom att förutspå att det skulle vara knepigt att komma rätt bland stigarna vid hygget. Försökte lugna ner och köra på säkerhet. Men plötsligt står jag där utan att få det att stämma, med den gröna till vänster om mig. Märkligt dåligt!
11. Helt ok.
12. Sökte stigen för att fortsätta i tangentens riktning där den kröker. Nöjd, men det var nog för defensivt. Sträckplaceringen tyder på det i alla fall.
13. Ok, lite tveksamt. Förvånande nog sitter kontrollen vid en sten som jag inte uppfattade som helt uppenbart för liten för kartan.
14. Ser kanske inte så bra ut på kartan, men jag rundade det nya kartkompletterade hygget, vilket nog var rätt.
15. Snällt kunde man skymta skärmen uppifrån.
16. Ren löpning, men lite ängslig var jag allt.
17. Ren löpning.
18. Spurtade på rätt bra.
Visa kommentarer (2)
 
Enskede-Hellasdubbeln (2016-04-24)