Solna medel (2016-04-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bogesund Väst
Arrangör: Solna / Sundbyberg
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 4.01 km
Tid: 34:31
Lite för lite fokus på karta och kompass. Men om jag bara hade genomfört trettonde kontrollen någorlunda acceptabel hade jag ändå varit rätt nöjd både med loppet och resultatet. Men nu gjorde jag ju inte det.
1. Det såg lätt ut på kartan, men väl i ringen försökte jag förtvivlat att koppla ihop höjd och höjdkurvor. Sekunderna rann iväg.
2. Tyckte att jag var riktigt noggrann med att ta kompass och hoppades att det skulle räcka. Det gjorde det inte och i stället för att läsa kartan ordentligt letade jag för kort och chansade lite höger. Dåligt! Kostade nog nästan en minut. Rätt hade varit att förlänga med den vita höjden. Uppenbart så här efter loppet. Varför dök inte den tanken upp i skogen?
3. Riktigt trassligt ut från kontrollen, där jag redan tidigare irrat. Påverkade nog valet att runda det gröna. Trodde att jag följde beståndsgränsen för till vänster såg det trassligt ut. Ingen avstämning och dålig koll. Osäkerheten slog in. Bestämde mig för att vika av mot kontrollen och fick för mig att jag gick rakt emot den. Sänkan var dock tom. Men jag tog mig samman och fattade var jag var. Fast vågade inte riktigt lita på det så det tog ändå tid att komma rätt.
4. Hade varit enklare att runda höger. Jag tog den vita korridoren genom det gröna. Kontrollen trivial tack vare dikena.
5. Orolig in i ringen, tyckte att det var sankt.
6. Borde varit noggrann med kompassen, men det gick hyfsat ändå. Fick korrigera när jag såg att jag sprang mot det gröna.
7. Rätt nöjd med planen. Borde dock ha attackerat mer på slutet. Idén var att gå höger till det vita. Hoppades att det skulle vara någorlunda tydligt att identifiera. Därifrån vidare till höjden innan ringen som attackpunkt. Måste dock erkänna att jag inte hade koll på höjdkurvorna. Lite osäker på vad jag trodde men det var inte som det var i alla fall.
8. Kändes självklart att undvika sluttningen och gå ovanpå.
9. Ner till stigen. Sedan såg det gröna helt ogenomträngligt ut tills ett spår uppenbarade sig. Valde en lite trasslig väg och GPS:en råkade stänga av sig.
10. Hyfsat på linjen, mycket folk i skogen här. Jobbigt uppför, fick förfalla till att gå. Inga konstigheter tills det dök upp en sten med en skärm vid. I skogen kunde åtminstone inte jag urskilja stenen under linjen i ringkanten. Svårbegripligt att inte den ringen var klippt.
11. Upp på toppen, inga konstigheter.
12. GPS:en hade vänligheten att pipa till om att den var på väg i strömsparläge så att jag kunde få igång den igen. Kontrollen gick bra.
13. Så kommer då bottennappet. Tänkte rätt att undvika skrålöpning genom att gå upp, but I overdid it. Å var höll kompassen hus? Det riktigt, riktigt usla är att jag noterade de båda stenarna och klurade på vad de kunde betyda. Men eftersom jag inte kom fram till något och fortfarande hade den mystiska stenen i 10:ans ringkant i färskt minne så ignorerade jag dem helt enkelt. Därefter blev det en kamp. 3 minuter snabbar borde jag ha klarat. Om jag nödvändigtvis hade behövt bomma hade jag väl kunna begränsa skadan till en minut. Det fanns ju faktiskt rätt mycket att läsa på.
14. Inga konstigheter.
15. Tänkte att det säkraste vore att ta höjd och studsa mot branten NV om ringen. Hade varit intressant eftersom jag nu ser att branten är en dubbelsten. Märkte rätt snart att jag var alltför nära fältet och vek upp rakt mot kontrollen. Bra!
16. Klockren!
17. Tror inte att GPS:en är riktigt med här. Jag förlängde (bra!) med höjden. Tog höjdkurvan innan ringen.
18. Rätt bra, oroligare än vad jag hade behövt vara. Tyckte att jag passerade en del små kärr på vägen.
19. Bra!
20. Spår.
21. Hyfsad spurt, lyckades ta mig förbi en löpare i yngre tonåren.

Visa kommentarer (0)
 
Solna medel (2016-04-17) Solna medel (2016-04-17)