Mälarhöjden medel (2016-04-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Högdalstoppen
Arrangör: Mälarhöjden
Land: Sverige
Distans: 4.0 km

Nedrans, glömde klockan hemma. Får bli ett försök till manuell inritad rutt. Godkänd insats idag, men tyckte inte att jag fick något bra flyt. Stannade mycket och läste karta. Men antagligen inte helt fel om man därigenom undviker katastrofbommar.
1. Vek upp vänster vid startpunkten. Men det var inte enkelt att se vilken av stigarna under fötterna som jag sprang på. Hade bestämt mig innan att inte lita på stigar, så jag vek ner och hamnade rött bra på stigengenom det gröna. Men taken var egentligen att runda det gröna på östra sidan. Okej start ändå.
2. Tänkte återigen runda det gröna, men misslyckades nog och drog igenom. Väl uppe på andra sidan såg jag en kontroll vid en brant på håll och sprang dit. Fel förstås, men enkelt att inse var jag var.
3. Höll inte riktningen och fick stanna och läsa för att kunna vika ner rätt.
4. Utgångsriktningen kanske inte helt optimal. Sökte sedan gula höjden för säker kontrolltagning.
5. Stig och sedan ny gul höjd som attackpunkt.
6. Borde bågat mer vänster. Det hade gått fortare. Men inga problem.
7. Äsch, dagens sämsta. Började bra, men sedan tappade jag koncepten helt en liten stund tittade mot sexans ring på kartan. Det blev inte bra. Rejält nervös fick jag ta mig ut på stigen. Kostade i storleksordning minuten.
8. Inga problem.
9. Inga problem.
10. Runda höger kändes tämligen självklart. Fast jag borde nog utnyttjat heldragna vägen en bit efter den inhägnade förbjudna parkeringsplatsen. Önskar såklart att jag kunnat lega på mer i löpningen uppåt.
11. Nästan samma väg tillbaka. Satsade på att skråa och ta kontrollen uppifrån. Tror fortfarande att det var rätt, men innan ringen får jag syn på en kontroll ner till höger. Stannar och våndas en bra stund innan jag korrekt litar på min orientering, fortsätter och stämplar.
12. Kom snett i ringen och fick vända skarpt vänster. Ingen fara dock.
13. Alldeles för mycket tveksamhet. Kom visserligen rätt, men hade bara varit att ösa på.
14. Höll på att dra förbi, men skymtade sten och skärm i ögonvrån.
15. Återigen alldeles för tveksamt, men rätt.
16. Tämligen trivial, men oron att sjabbla fanns där.


Visa kommentarer (2)
 
Mälarhöjden medel (2016-04-03)