Måsenstafetten (2016-03-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Västra Kovik
Arrangör: Måsen
Distans: Stafett H120 str 2(3)
Sträcka: 5,7km
Sträcka: 8.06 km
Tid: 74:47
Ojojoj, sån’t här kanske man borde hemligstämpla? Tur att man inte är i teaterbranschen. Om det här hade varit premiärhelg i det dammanhanget hade pjäsen lagts ner tämligen omgående! Läget i den interna Haningekampen var att jag skulle plocka in på en formstark Joakim och brorsan som hade ett rätt rejält försprång. Gick käpprätt skulle man kunna säga. Sorry Gunnar för lång väntan i växlingsfållan!
1. Sökte löpbarhet och hade koll fram till branten som jag sökte som avstämning. Men om man nu gör det skall man inte nyttja kompassen därifrån? Två och en haöv minuters bom blev det.
2. Ok.
3. Jättedåligt! Jag vet att jag springer på kanten av höjden ovanför det gula stråket, men lyckas inte alls knyta ihop säcken. Tre minuters bom! Bedrövligt.
4. Ok
5. Ok
6. Sådär, borde kunnat avsluta bättre från stora stenen innan ringen. Men verkligheten var trassligare än kartbilden.
7. Det stora grönstreckade lockade inte alls. Valde den långa högeromvägen. Inte helt fel, eller?
8. Borde nog ha legat precis norr om linjen i stället. Men inget att bråka om. En hel del löpare i olika klasser här.
9. Trött, tog bekvämlighetsstopp.
10. Hängde på några tjejer.
11. Det var som ett tåg, först med gubbar och sedan med tjejer och så jag på sladden. Satsade allt på att hänga med. Ironiskt eftersom jag inte alls skulle åt det hållet. Hur korkad får man vara. Måste sprungit flera hundra meter utan vare sig kartkoll och kompasskoll. Obegripligt! Orkade inte hänga med och det var väl i det läget jag korrigerade till rätt riktning. Men så började jag ändå bli misstänksam att jag sprungit rätt långt. Strax därefter får jag blänk av öppen vattenyta framför mig Tolkade det (utan insamling av en stödjande indicier) som att jag stod mellan 11:an och de små sjöarna i sydväst. Vände uppåt och tryckte in verkligheten i ett flera hundra meters parallellfel. Den största gåtan här kanske ändå är att jag trots allt kom rätt till slut.
12. Svor lite eftersom jag under föregående irrande varit och tittat på kontrollen och inte hittat kodsiffran på min definition.
13. Ok, jag erkänner. Trodde att jag skulle ha branten och kollade inte definitionen. Fast jag tycker inte att banläggaren har gjort rätt här. Kartritningsmässigt finns det väl punkttecken, linjetecken och yttecken. Åtminstone i de båda senare fallen så måste väl ändå ringen centreras runt skärmens placering. Annars kan ringens centrum komma rätt långt ifrån kontrollplaceringen. Kanske måste kolla upp hur det skall vara. Tre minuter la jag i alla fall bort.
14. Dålig riktningskoll, fick kompensera.
15. Ok
16. Ok
17. Bestämde mig för att se glad ut på upploppet. En prestation ?
Visa kommentarer (0)
 
Måsenstafetten (2016-03-20) Måsenstafetten (2016-03-20)