Mila by Night E5 (2016-03-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Edsberg
Arrangör: Attunda
Distans: Natt, jaktstart, Pöbel
Sträcka: 6,6km
Sträcka: 7.46 km
Tid: 58:40
I en högst inofficiell resultatlista med de som fullföljt samtliga fem av säsongens Milatävlingar så knep jag en silverpeng i Pöbelklassen. Inte illa! Fast jag är rätt nöjd även med 26:e plats i den officiella resultatlistan.
Kartan har inte kontrollerna i den ordning jag sprang.

1. Vi var ett litet gäng med full flitpoäng, men olika fartresurser som stack iväg samtidigt. Kunde svansa med hyfsat till ettan, endast omsprungen av en senare startande tror jag.
2. I backen uppåt så tog jag en placering, men på väg in i tvåans ring blåste en liten grupp förbi bakifrån.
3. Inte så pigg efter den relativt höga inledningsfarten så försökte jag hänga på de förmodat skarpare orienterarna. Men det visade sig vara ett gäng klåpare som vek 45 grader: kostade mig en minut och femton placeringar. Grrrr! Man kan inte lita på någon.
4. Kom ikapp och förbi brorsan som startade efter. Hade ingen riktig närkontakt framåt, men ändå lite hjälp av lampor.
11. Någon gick lite höger och någon lite vänster. Jag tyckte att jag visste bättre och gick rakt på. Bra för självförtroendet!
12. Övegergav den egna orienteringen och hängde på annan lampa, som snart blev flera. Inte så rakt, men högt tempo.
13. Sladdade efter ett led. Tappade för varje steg och han bara precis få hjälp i ringen.
14. Försökte hänga på försvinnande lampor. Hade kanske varit bättre att undvika någon höjdkurva. Den ende synlige framför efter fältet snurrade till höger i ringkanten. Jag ignorerade det och sprang till kontrollen i stället.
15. Lite nervös att missa boet, men det gick hyfsat.
5. Rätt bra. Ett par damer i ringen.
6. Utgången kanske inte helt tokig om jag hade fortsatt till nästa heldragna stig. Men efter en del tvek gjorde jag ju inte det. Ingen blixtrande fart precis i transporten. Bra avslutning, men rätt trött i det här läget så det gick långsamt. Ingen alls framför.
7. Lite dålig riktning, men inte jättedålig. Fortfarande ingen lampa framöver.
8. Inget vidare vägval. Varför inte på linjen? Nåja, inga problem i alla fall, fast Winsplits hävdar bomtid på 39s. Antagligen en kombination av vägval och långsam löpning utan minsta lilla draghjälp.
9. Dålig i ringen. Stannade upp och vände några meter i ringen när jag inte fick något reflexblänk. Läste in och tog kontrollen.
10. Inget att bråka om, men återigen rätt nervös att bomma boet.
16. Mamma har sagt åt mig att inte följa efter främmande damer i skogen, men det gjorde jag ändå. Det straffade sig med en inneffektiv högerbåge. Bättre på egen hand efter vägpassagen.
17. Tror att det tråkiga högervägvalet kan ha varit rätt trots att min stigfart inte är nämnvärt högre än skogsfarten. Jobbigt uppför in i ringen. Rakt på trots stressen av att det närmade sig folk bakifrån.
18. Fick inte ihop karta och verklighet. Bestämde mig för att vägen på kartan var liftspåret. Men det var det inte. Liften inte redovisade, vilket man kan tycka är något märkligt. Eller? Trodde alltså att jag rörde mig i vänsterkanten på det gula och då blev höjdkurvorna inte alls som jag trodde. I stället för att vika höger på rätt höjd, fick jag först krypa under ett ett snöstaket och sedan vanskligt skråa mig ner till kontrollen. Rätt mycket folk bakom nu.
19. Blev omsprungen av två ner till 100. Försökte få det att stanna vid det och kubbade p åså gott jag kunde.
20. Satte högsat fart för att inte tappa placering på upploppet. Kände mig som Usain Bolt och klarade att hålla undan. Fast när jag förväntansfull kollade sträcktider så delade jag tiondeplatsen med tio andra, däribland brorsan. Jag måste lära mig att ta längre steg oftare.
Visa kommentarer (0)
 
Mila by Night E5 (2016-03-09) Mila by Night E5 (2016-03-09)