Vinterserien (2016-02-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Harbrostugan
Arrangör: Tumba-Mälarhöjden
Distans: Öppen
Sträcka: 8,0km
Sträcka: 10.86 km
Tid: 75:26
Genomsnittlig puls: 143
Maxpuls: 157
GPS:en verkar minst sagt ha fått spatt ett par gånger. Riktigt så intressant rörde jag mig inte i skogen. Råkade också ta fel kompass, vilket inte var till min fördel. Jag gillar egentligen designen på de moderna Silva, men snett kommer jag likt förbaskat.
Kände från början att kroppen inte var pigg. Bestämde mig för att hålla min lunk och försöka gå rätt och vara i ständig rörelse. Tycker att det gick rätt bra, men kontrollerna satt väl synliga. Lite spårsnö gjorde inte saken svårare heller. Förrädiskt enkelt alltså.
1. Oj, vad det gick tungt i den inledande stigningen. Eventuellt hade lite uppvärmning inte skadat. Tyckte att kontrollen såg enkel ut på kartan. Det var den inte. Kandidat till dagens svåraste faktiskt. Tog det lugnt och kom rätt.
2. Bestämde mig för att nyttja lite storstig och ta kontrollen från norr. Tänkte att det kunde underlätta för trean också. Men när jag närmade mig densamma så såg jag bara den ringen. Först efter stämpling insåg jag att jag tabbat mig. Insåg risken att springa till fel kontroll någon gång under loppet redan innan start. Men att jag skulle lyckas redan innan boet var en oväntad prestation. Avslutningen ok. Kom lite snett och fick sidoförflytta på vägen.
3. Inte fel att ha rekognoserat.
4. Ok
5. Ok
6. Ok
7. Ok
8. Inget vidare vägval., borde gått närmare linjen. En bit innan kontrollen träffade jag Danne som ärade os med sin närvaro.
9. Inga problem.
10. Transporten ok. Kontrollen syntes på långt håll, ändå från vägen. Stämplade efter en löpstarkare medtävlare från Bromma Vällingby.
11. Sökte kortaste vägen till stigen. Borde nog ha sneddat mera. Resten bra, fortfarande efter Bromma.
12. Dålig första halva. Tanken var stigkorset i hörnet på det öppna. En bedrift att missa det som kostade höjdkurvor i onödan. Om man sedan inte tänker på strecket utan bara på ringarna så kommer misstaget att återvända till 9:an som ett brev på posten. Lyckades inte lura med mig Bromma på den fadäsen och kom efter igen till tolvan.
13. Här fick GPS:en spatt! I verkligheten tog jag den otydliga stigen rakt västeruttill storstigen och sprang i mina egna spår som när jag kom från 6:an. Det var nog ett hyfsat vägval för jag kom före Bromma.
14. Fortsatt GPS-spatt. Rundade Storebror och lillebror sten vid branten norr om strecket. Över vägen och upp på höjden med gult och därifrån den naturliga vägen.
15. Började med att trassla mig nerför branterna. Inte helt ofarligt, vilket resulterade i en välbehövlig adrenalinkick. Sedan försökte jag hålla mig rätt på de otydliga stigarna väster om linjen. Inga problem.
16. Tveksam avslutning. Antagligen delvis på grund av trötthet efter stigningen.
17. Linjen var planen, hela vägen fram till branten innan ringkanten som sista säkra. Slarvade lite med riktningen och läste inte så noga som jag borde på min sidledsposition. Anade att jag var i det blöta och hade lite flax när det dök upp ett dikeskors. Önskade att jag hade siktat på det med vilje. Valde att gå höger om branterna, men sedan missade jag lite när jag gick upp en höjdkurva för mycket.
18. Bra och rätt val ända fram till avslutningen då jag tappade riktningen. En ren trötthetsgrej. Kostade en minut.
19. Inga problem att hitta boet för fjärde gången.
20. Ok
21. Bra utgång. Försökte öka tempot. Tveksamt om det gick så mycket fortare
22. Ok
23. Ok
24. Ok
Visa kommentarer (1)
 
Vinterserien (2016-02-21) Vinterserien (2016-02-21)