November Lång (2015-11-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tullinge skog
Arrangör: Tullinge
Distans: 45 lång
Sträcka: 6,9km
Sträcka: 8.32 km
Tid: 69:03
Utifrån gårdagens mindre lyckade insats var dagens plan att försöka orientera. Gick sådär, inget toppenflyt precis. Fick slita med kartan och kompassen hela vägen. Men lyckades åtminstone avgjort bättre än i går och bestämde mig för att vara nöjd. Det var dock innan Hugo avslöjade att han slog mig med knappt tjugo minuter på samma bana.
Ingen riktig långdistans, snarare förlängd medel. Men jag klagar inte, bättre för mig och framförallt bättre utifrån skogens förutsättningar.
1. Givet vägval. Fast av någon anledning sprang jag bredvid stigen i ivern att spara några meter. Det var inte rätt.
2. [T] Undermålig riktning från stigförgreningen. Blev till ett litet parallellfel 44 sekunder påstår WInsplits. En väckarklocka som påminde om gårdagen.
3. [T2] Ähmen… Stämmer av att jag är mellan kraftledningsstolparna. Hundra meter senare har jag glömt bort det och försöker läsa in mig genom att halvhjärtat läsa husen nedanför. Helt obegripligt hur jag kunde komma fram till att vika höger.
4. Lyckades inte hålla mig på stig i början, kostade nog ett antal sekunder. Valde sedan att runda, osäker på om det var rätt. Attacken alldeles för dålig. Fokuserade på att hitta jakttornet utan att lyckas. Märkligt nog såg jag det inte ens på vägen ut fast det ser ut som att jag har sprungit över det.
5. Ingen vidare riktning, korrigerade in i ringen.
6. Ganska bra, men alltför tveksamt på slutet.
7. Återigen en märklig utgång. Turligt fattade jag vad jag hade gjort och kunde pricka storstigen hyfsat. Sprang på den fast det inte ser ut så. Tror att det var rätt att runda.
8. Ok, men alltför tveksamt in i ringen. Men bättre det…
9. Ok
10. Helt ok. Avsiktlig rundning av det gröna. Sedan var jag lite illa ute i uppförsbacken för jag hade ingen koll på var jag var i sida. Bestämde mig för att betala proset genom at gå upp på högsta höjden. Funkade.
11. Planen var att hålla höjd och komma ner ovanifrån till det gula. Funkade, men som det såg ut hade det varit bättre att springa gult hela vägen. Borde jag kanske ha fattat.
12. Försökte var noggrann med riktningen, men det verkar hopplöst i år. Lyckades inte korrigera med kartläsning och det blev en minst sagt tveksam avslutning.
13. Prydligt! Höll riktningen framförallt med kartans hjälp.
14. Trasslade mig ner till vägövergången och fram till diket som visade sig vara rätt rejält. Gubben före gick ner till midjan. Jag stannade upp misslyckades med att hitta någon spång på kartan, tog några steg vänster och gick ner i diket. Sjönk till midjan och slängde fram vänsterhanden till andra sidan för att hålla kartan torr och läsbar. På gränsen i november tycker jag. Niklas var nere djupare ändå. Arrangören borde nog ha ordnat en övergång. Sprang hyfsat mot kontrollen, men utan koll. Precis utanför ringen kom jag rakt på en kontroll. Hoppades att det var min, men det var det förstås inte. Kom helt av mig och tappade drygt två minuter.
15. Borde kanske ha gått vänster om höjden på andra sidan vägen, men jag bedömde att det skulle vara säkrare att betala ett par höjdkurvor och komma uppifrån. Otursamt var det trassligt och dålig sikt ner mot kontrollen.
16. Ganska bra bortsett från att jag blev lite lurad av stigarna efter järnvägsbron.
17. Omsprungen av Hellas, försökte hänga på, gick bara några meter.
18. Trassligt i ringen. Hade kunnat kapa sekunder om jag inte varit så orolig för att komma in på den rastrerade tomtmarken.
19. Gick på banläggarens fälla och drog höger utan tanke på höjdkurvorna. Hade kanske varit rätt om jag sprungit upp i skogen direkt. Men min plan var att runda branterna och ta kontrollen från öster. Insåg för sent mitt misstag när cykelvägen bar nerför. Vek upp tidigare än planerat i skogen (och måste då råkat stänga av GPS:en). Tungt uppför och långsamt in till kontrollen. Joakim som tog vänstervägvalet slog mig med 1:13 på sträckan.


Visa kommentarer (0)
 
November Lång (2015-11-08) November Lång (2015-11-08)