Novembertävlingarna medel (2015-11-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tullinge Skog Södra
Arrangör: Tullinge
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,6km
Sträcka: 5.98 km
Tid: 56:31
Inget flyt alls idag. Så blir det om man inte gör jobbet och orienterar ordentligt. Jag mest bara sprang lite på måfå och hoppades att det skulle lösa sig. Det gjorde det inte. Bedrövlig insats helt enkelt. Jag hade svårt att få grepp både på stigar och höjdkurvorna.
1. Hård början att vika upp direkt för en massa trassliga höjdkurvor. Väl uppe började jag bra på kompass. Började sedan klura på att jag borde läsa mig rätt. Lyckades inte med det och tappade i försöket riktningen. Tvekade mig framåt, bestämde mig för att gå vänster och fick tursamt kontrollen på långt håll.
2. Sprang mest på höjdkurvorna. Funkade fint.
3. [T] Började bra med kompass på linjen, men sedan blev jag av någon anledning väldigt osäker i mappningen mellan karta och terräng samtidigt som jag okoncentrerat hade dålig koll på hur långt jag hunnit. Fick för mig att det var bra att vika tvärt nedåt. Det var det inte. Tog tid att tala mig själv till rätta.
4. [T] Hittade stigen bra, men ofokuserat höll jag inte avståndskoll. Vek av för tidigt och slog en förvirrad öggla innan jag kom rätt.
5. Märkligt nog rätt bra!
6. Inget att klaga på utom att jag inte fattade att det var en bro innan jag såg den.
7. Inte heller så illa. Undvek ett par höjdkurvor och tog det sedan lugnt in mot kontrollen och prickade.
8. [A] Kortkontroller är ingen av mina styrkor (hmmm, undrar om jag har några?). Tog det försiktigt, men lyckades upoenbarligen ändå inte hålla riktningen alls. Totalt förvirrad utan inläsningsförmåga. Underkänt på alla sätt!
9. Försökte bara springa på till vägövergången och därifrån attackera kontrollen. Vågade inte fullgfölja utan drog panikartat upp åt vänster innan jag vände tillbaka. Undrar hur man borde göra. Vägövergången var inte särskilt precis, så kompassriktning är lite vanskligt.
10. [T] Saknar ord! Började med taken att runda höjdkurvorna. Kanske inte het fel, men vad höll jag på med sedan? Var ganska inne på att jag var på väg upp på fel, men tyckte ändå att det var en påtaglig höjd och dessutom att det var långt åt höger till nästa.
11. [T] Började i bra riktning, men fastnade i det gröna. Rundade för mycket och sprang sedan oroligt i någon allmän kontrollriktning. Hade egentlig hyfsad koll på var jag var när höjden framför tornade upp sig. Stannade till för att säkra att jag inte gjort något parallellfel. Men höjden framför mig kändes rätt rejäl, långt mer än en endaste liten höjdkurva, så jag drog slutsatsen att jag på något märkligt sätt hamnat strax höger om linjen. Vek därför vänster för att springa mot stenen, innan jag begrep hur det förhöll sig.
12. [A] Inte så mycket att klaga på transporten fram till rösena, men därifrån skulle jag ha varit mycket noggrannare.
13. Märkligt, en medtävlare drog nog på linjen, eller något vänster om densamma. Jag kollade min kompass noggrant och dömde ut hans riktning. Utomordentligt otillfredsställande!
14. Prydligt!
15. Lyckades dra förbi kontrollen. Måste sett rejält förvirrad ut för Henrik den snabbe kom tillundsättning och pekade ut att kontrollen var bakom mig.
16. Ok
17. Ok, Henrik kom in från höger en bit framför mig så jag fick draghjälp att hålla fart i avslutningen Tror att det var rätt att runda
Visa kommentarer (1)
 
Novembertävlingarna medel (2015-11-07) Novembertävlingarna medel (2015-11-07)