25-mannakorten (2015-10-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lövsättra
Arrangör: Täby, Vallentuna, Väsby, Järfälla
Distans: H45-1 Medel
Sträcka: 4,1km
Sträcka: 4.88 km
Tid: 36:29
Försökte ligga på i löpningen idag. Kändes hyfsat och orken tröt inte alltför mycket. Däremot lyckades jag inte hålla fokus i orienteringen. Om det har ett samband låter jag var osagt…
1. [A] Satte av i bra fart. Stoppades effektivt av trasslig skog i dalen. På vägen upp försiktig för att få koll på position i sida. Lite onödigt, skulle ju typ upp på toppen. Väl där var jag en aning snett, såg varken stenen eller den bleka skärmen och tappade några sekunder. Kändes som att kontrollen var utkastad på måfå. Kollade kodsiffran noga.
2. Över toppen, inga problem.
3. Gled en aning åt vänster, vilket räckte för att skapa osäkerhet om höjdkurvorna på andra sidan stigen. Men det gick hyfsat.
4. Bra, med full kartkontakt.
5. Ok, någorlunda riktningskoll.
6. Enkelt, den motstående branten syntes på långt håll.
7. Uselt på en rad olika sätt! Planen var att gå en aning höger för att studsa mot höjden SO ringen. Bara det att det inte var någon höjd är ju skrattretande, Sällan sätt tydligare lutningsstreck. Plötsligt såg jag i mina ögon ett väldigt tydligt höjdparti till vänster. Idén dök upp att jag hade glidit alltför långt höger och måste tvärförflytta mig över höjden för att attackera kontrollen som måste ligga på andra sidan. Polletten trillade ner när jag nådde storstigen. Det enda positiva är att tidsförlusten märkligt nog stannade under minuten.
8. [T270] Ännu ett oförklarligt skogsäventyr. Koll på gulkärret enligt plan, men sedan lyckades jag inte identifiera diket som skulle leda mig till kontrollen. Insåg alltför sen att det inte skulle komma. Vek tvärt vänster och passerade nedanför kontrollen, Korsade tydligen diket igen utan att märka det. Ut till vägen där jag stannade till för att försöka bestämma exakt position. Misslyckades på grund att jag tyckte att jag var vid en tydlig höjd. Usch!
9. Ok,
10. [A20] Gick medvetet något höger för att ta några sten på stigen till kröken närmast kontrollen. Glömde bort det och konstaterade på stigen att jag inte riktigt hade koll. Skaffade mig ny koll förs med höjden och sedan full t ut med det gula. Då kommer ett par löpare och korsar bestämt min väg. Idiotiskt tänker snabbt som en vessla att jag måste ha förväxlat de båda gula områdena och följer efter till kontrolltomt land. Svär och fullföljer min ursprungsplan.
11. [A] Tänkte att det kunde vara värt att runda det gröna. Kom fint till stigbukten. Därifrån noggrann riktning till punkthöjden. Slarvade dock med ny riktning och fick korrigera i ringen.
12. Full kartkoll!
13. Löpsträcka. Ok!
14. Rundade i ringen för att spara en höjdkurva, men hade inte samma bild av höjden som kartan. Kostade sekunder.
15. Började långspurten bra.
16. Tryckte på vad jag hade, orkade inte riktigt hela vägen.
Visa kommentarer (0)
 
25-mannakorten (2015-10-11) 25-mannakorten (2015-10-11)