Publiktävling Medel-SM (2015-09-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hemfosa
Arrangör: Tullinge/Skarpnäck
Distans: H45
Sträcka: 4,4km
Sträcka: 5.25 km
Tid: 51:52
20 dagar utan ett löpsteg eller någon annan motion alls funkar inte. Det blev en kartlunk (försökte ändå springa). Orken fanns inte och dessvärre är det för mig en utopi att orientera bra i det läget. Klarar helt enkelt inte hålla fokus. Svårt att förklara bort behandlingen av första kontrollen dock.
1. [PT] Den tanke som satte igång katastrofen var att det nog var överdjävligt blött och tungsprunget i stora kärret. De gröna strecken lockade inte heller nämnvärt. Omsattes blixtsnabbt i planen att runda höger norr om det grönstreckade där kärret är smalare. Hamnade på P och valde att följa den trots de extra metrarna. Ingen höjdarplan precis, men ingen katastrof om jag bara hade fullföljt. Blev dock väldigt tveksam, läste in mig och visste exakt var jag var när jag passerade den långsmala sänkan. Uppe på andra sidan släppte dock hjärnan liksom förmågan att använda en kompass. Fattar inte varför jag vek tvärt nerför branten. Den förvånade mig enormt och sedan lufsade jag på utifrån inre kompass nittio grader fel. Lyckades förvånansvärt nog läsa in mig och kunde ta kontrollen flera minuter fattigare.
2. [A] Började bra, men sedan överläste jag naturen och kartan, korrigerade felaktigt och tappade ytterligare tid.
3. [A] Trasslig terräng. Ok in i ringen. Väl där sumpade jag sekunder vid fel brant.
4. [PUA] Planen (svårt att förstå varför) var en liten högerbåge. Men utgången är katastrofal. Roligast att jag svor åt kartritaren som missat att rita ut det rätt stora diket. Det hade han inte, jag visste inte var jag var.
5. Ok, men långsamt.
6. [A] Ingen riktig plan, men ok in i ringen. Där föll jag åter för en ingivelse och drog upp höger. Det gick alldeles för lång tid att rätta, mest tror jag på grund av trötthet. Det var helt enkelt skönt att stå still ett tag.
7. Ok, men orkade inte springa på.
8. Ok, men riktningen kunde ha varit bättre.
9. Tveksam avslutning.
10. [A] Bra långt in i ringen. Där återigen föll jag för en felaktig idé.
11. [U] Dålig utgångsriktning, men det ordnade sig.
12. [A] Segt i ringen.
13. [A] Borde ha attackerat distinkt med fart.
14. [U] Dålig utgång som kostade.
15. –
16. Tappade plötsligt riktningen och fick rätta.
17. Inga problem.
18. Inga problem.
19. Inte snabb.
Visa kommentarer (0)
 
Publiktävling Medel-SM (2015-09-19) Publiktävling Medel-SM (2015-09-19)