DM Lång (2015-08-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norrdal-Långhundra
Arrangör: Långhundra
Distans: H45
Sträcka: 6,3km
Sträcka: 7.44 km
Tid: 56:32
Inte ens om jag räknar bort den förspillda tiden till andra kontrollen kan jag hävda mig nämnvärt när det blir så pass mycket löpning. Märkligt kan man tycka att jag som kan vara en klåpare med karta och kompass relativt sett är bättre orienterare än löpare (om man nu verkligen kan skilja på dessa färdigheter).
1. [T] Spår och löpkö förbi startpunkten och hela gärdet. Trassliga svårsprungna drivvägar bidrog till att jag koncentrerade mig mer på var jag skulle sätta fötterna än att springa rakt. Överkompenserade och fick det svårt i ringen. Kurvbilden långt ifrån tydlig tyckte jag.
2. [T4] Vägen till vätskan i vägkorset ok. Drack lite. Fram och längs med höjdkurvan i sankmarkskanten enligt plan även om det nog hade varit bättre att gå längre österut. Sedan tappar jag som så ofta förr på längre sträckor koncentrationen och springer bara på felaktig inre kompass. Trassligt genom det grönastreckade, men inte ens det fick mig att skärpa till det hela. Inte heller när det blev uppenbart sankt slog varningsklockorna till. Svårförklarligt! Ännu märkligare blev det när jag kom till höjdformationen med miljarders stenar. Stanade upp och identifierade det felaktigt som stenarna i västra ringkanten. Obegripligt bestämde jag mig för att klättra över, vilket tog en evighet. Klart förvirrad sedan när det bara var platt. Till slut gick det upp ett ljus och jag kunde attackera och plocka kontrollen rätt bra norrifrån. Det hela kostade mer än fyra minuter.
3. [PT] Planen var inte komplett, bara att runda det gröna. Därefter överkompenserade jag och spåret blev ett ineffektivt S.
4. Snyggt att pricka branten och behöva hoppa ner. I övrigt bra koll.
5. [T] Ingen vidare koll efter vägen. Lyckades inte nyckla ut kartan och alltför slarvig kompass. Kunde ha gått värre.
6. [PA] Hade antagligen varit smartare att spinga uppepå till vägen. Bristfällig plan efter densamma och dålig attack.
7. [PUA] Planen var att hitta den otydliga stigen. Lyckades aldrig med det på grund av usel utgångsriktning. Sedan tänkte jag dra mig ut till vägen vilket jag också gjorde (fast inte så bra). Hade varit bättre att fortsätta i den lättlöpta skogen direkt till västra vätskekontrollen. Nåja kom dit till sist ändå. Valde att gena genom skogen. Betydligt kortare, tycker att det borde ha varit rätt? Ok sedan fast dålig attack för att jag inte riktigt fattade var jag kom ifrån.
8. Redan långsträckan kändes som mest löpning. Det här var tråkigare.
9. Försökte hålla fart. Genomtrist! Borde ha rundat sista hagen, men det var ingen taggtrd på väg in. Klättrade dock farligt genom taggar på väg ut.
10. Småförvirrad vid vägen. Funderade på taggtråden. Antagligen därför det blev en liten krok. Lite orättvist för de som rundade på vägen var det en öppning i taggtråden där jag sprang. Hade dock mycket hellre rundat för damen som jag passerade precis in på målfältet valde i exakt fel ögonblick att förstärka sitt skutt genom att kraftigt svinga högerarmen och knytnäven i en obegripligt vid båge med kirurgisk precision åt mitt håll. Spontana svordomar, tur att man är färdig med barnalstrandet.
11. Med tanke på det lumpna överfallet var inte spurten så tokig trots att det tog ett par sekunder extra jämfört med gårdagen.
Visa kommentarer (2)
 
DM Lång (2015-08-30) DM Lång (2015-08-30)