För-SM (2015-08-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sadelmakartorp
Arrangör: Hellas/Södertörn
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,1 km
Sträcka: 5.01 km
Tid: 51:33
Ytterligare en besvikelse till handlingarna. Måste förmodligen helt enkelt sänka förväntningarna på min egen förmåga.
1. Startpunkten direkt vid fållan och triangeln in i första kontrollringen. Det skall man förstås kunna hantera, men jag gillar det inte alls. Jag vill ha några meter för att komma in i orienteringen. Tycker att jag försökte hantera det rätt bra ändå. Tog det någorlunda försiktigt, hade koll på att jag gick upp på näsan, men missade kontrollen med några meter. Inte världsklass att sedan fortsätta för långt. Min patenterade oförmåga avseende inläsning resulterade sedan i fyra minuters bom. Rejält trist start, 100 meter från startpunkten och loppet redan kört. Inte bra för motivationen.
2. Ok
3. Varken hackat eller malet, varken uppepå eller nedanför. Kan knappast ha varit optimalt. Men jag hittade i alla fall kontrollen rätt bra.
4. Den vita platta fläcken lockade. Men optimalt var säkert vägvalet inte.
5. Visste exakt var jag var norr om sankmarken en bit innan ringen. Obegripligt att jag kunde missa därifrån. Håller jag inte kompassen plant månne?
6. Ok
7. Vad är det för utgångsriktning? Upprätningen bättre.
8. Ok
9. Varför inte rakt på?
10. Planen var till att börja med linjen till vägkröken. Började bra, men sedan katastrofalt genom det trassliga hygget. Undvek någon höjdkurva och fick i stället riktigt trassligt lång väg. Avslutningen inget vidare.
11. Återigen, varför inte rakare väg?
12. Ok
13. Dålig start, trög transport, slarvig avslutning.
14. Äsch, i ringen står jag uppe på näsan och tittar ner på stenen. Ser inte skärmen och bedömer att stenen är för liten för att få var med på kartan. Därav den lilla kroken.
15. Om jag hade insett hur tät det var skulle jag ha sökt stigen norrut. Nu sprang jag bara och följde felaktigt de upptrampade stråk som fanns.
Visa kommentarer (0)
 
För-SM (2015-08-23) För-SM (2015-08-23)