Stigfinnarcup (2011-08-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Granby-Öran
Arrangör: Stigfinnarna
Distans: Massstart H40
Sträcka: 7,7 km
Sträcka: 8.28 km
Tid: 64:58
Genomsnittlig puls: 10
Maxpuls: 168
Trött och seg innan tävlingen. Resultatet blev förvånande nog ett alldeles utmärkt lopp! Bra orienterat. 8,26 min/km.

Kanske har jag jag tagit något slags kliv när det gäller att orientera på höjdkurvor. I dag var det kurvorna och sankmarker för hela slanten. Stenar, branter och dylikt har reducerats till sekundära avstämningspunkter mer om de råkar komma i vägen.

35. Rusning i masstarten Jag behärskade mig någorlunda och försökte hinna orientera själv, med hyfsat resultat.

37. Lite förvirrad halvvägs, sedan fick jag koll på verkligheten och spikade.

31. Bra fart, rakt på.

35. Boet inget större problem från norr.

46. Rakt på.

39. Något tveksamt, men inga problem.

35. Bra retur till boet i god fart.

32. Snyggt och prydligt

40. Inga problem.

35. Valde att ansluta till samma returväg som jag sprungit tidigare. Enkelt.

36. Mycket orolig huruvida jag verkligen klarat alla fjärilar. Efter att ha passerat sankmarken lät jag mig dras åt höger mot andra löpare trots att jag visste att det var fel. Dåligt, men förorsakade inga större problem.

45. Tre konditionsstarkare löpare stämplade strax efter mig. Högt tempo så här långt och jag var medveten om att jag låg i riskzonen för att göra misstag. Försökte ändå haka på när de drog förbi. Tappade koncepten. Sankmarken halvvägs trodde jag (i from förhoppning) var stora sankmarken innan kontrollen. Stannade upp och irrade lite innan jag insåg misstaget. höll sedan på att komma snett men räddade bra. Förlorad tid på kontrollen begränsades till någonstans mellan 1½ och 2 minuter.

44. Vägval vänster. Kontakt med sankmarken fram till Ormputten och sedan följa dalgång mot kontrollen var planen. Trött, men det funkade hyfsat trots att jag hamnade i fel dalgång. Hjärnan hade dock tillräckligt med syre för att inse det. Bra!

48. Hyfsat nära linjen med bra koll! Temot rätt högt. Andra löpare i skogen som jag ville hålla bakom mig.

47. Förvånansvärt bra koll. Valde i möjligaste mån att undvika höjdkurvor. Dålig kontrolltagning, Började leta för tidigt. Väldigt rädd för att komma för långt. Trötthetstecken.

100. Stämplade strax före en annan löpare och satte högsta möjliga fart (vilken var ganska måttligt i det här skedet i loppet). Siktade mot vägen, men orkade inte orientera. Riktningen inte som jag tänkt mig. Kan knappast ha varit optimalt att gå så skarpt ut mot vägen, men utifrån placeringen på sträckan var det kanske ändå inte så dumt.
Visa kommentarer (0)
 
Stigfinnarcup (2011-08-09)