Kringelträffen (2015-08-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storvättern
Arrangör: Södertälje
Distans: H45
Sträcka: 7,1
Sträcka: 8.67 km
Tid: 76:36
Usch vad trött jag blev!
1. Jag gillar inte korta startkontroller, vill hellre ha några fler meter för att komma in i orienteringen. Men det är korkat att släppa fram negativa tankar. Blev osäker på vägen upp, rundade kontrollen och drog upp alldeles för långt till nästa gula fläck. Onödig höjd och onödigt stressande.
2. Sprang några steg mot det gröna för att bedöma dess löpbarhet. Listigt! Såg bra ut så jag föredrog det framför hygget. Visade sig vara helt rätt. Den lilla hyggespassagen tog tid. Rätt tveksam i avslutningen, men ok.
3. Inga problem, återigen lite för försiktig in mot ringen dock. Fast bättre det…
4. Bedömde att lite väglöpning skulle löna sig om inte annat för att det skulle vara något säkrare. Feltänkt. Inledningen över hygget, längs diket och nästa hygge tog tid och ork. Jag blev förvånansvärt utmattad. Eventuellt hade jag börjat loppet lite för optimistiskt, men det kan knappast vara hela förklaringen. Gräs på hygget i ansiktshöjd var ingen höjdare. Fick gräsfrön i munnen flera gånger. Not nice! Väl framme på vägen fanns inga krafter kvar för att utnyttja densamma något vidare. Maklig lunk. Avslutningen någorlunda ok. Rätt hade dock varit linjen eller ännu hellre en båge vänster för att helt undvika hygget.
5. Tyckte att kontrollen kändes lätt först, men när jag närmade mig började jag klura på hur höjdkurvorna egentligen var ritade. Tog det väldigt försiktigt och spikade i princip kontrollen. När jag sedan klev ner för höjden och varken såg brant eller skärm där fick jag lite panik och sprang upp till nästa höjd. Uselt! Fattar faktiskt inte hur jag kunde undvika att se skärm och brant.
6. Inga problem, fast jag blev rejält tveksam när jag aldrig såg stenen under linjen i verkligheten.
7. Inga problem, men alltför tveksam avslutning.
8. Jobbigt, återigen tveksam, denna gång innan ringen.
9. Rätt nöjd, med plan och genomförande. Kunde ha attackerat bättre, snävare in mot ringen. Rött dock och gissade att det knappast kunde vara så långt kvar. Kunde knappt tro mina ögon när jag vecklade upp kartan och insåg att jag hade typ halva banan kvar.
10. Grönstreckat i kärret kändes som man borde undvika. Tog några extra meter för att ta släpstigen över. Orkade dock inte ta de sista stegen utan korsade innan, vilket irriterande nog inte var något problem. Varför grönstreckat? Därefter upp på släpstigen och sedan hyfsad kol hela vägen. Tveksamheterna mer beroende på trötthet än ett påtagligt behov av noggrannare orientering.
11. Förmodligen fel att runda kärret, linjen hade varit bättre. Men det funkade.
12. Ok
13. Järnpikar! Såg en gubbe före som gick typ på linjen vid gula kärret. Bestämde mig för att den vida sänkan till höger var bättre. Väl uppe drogs jag dock vänster mot min medtävlare utan att kolla kompass. I förlängningen hamnade jag på hans kontroll som inte var min. Rejält förvirrad och som vanligt med nedslående oförmåga att läsa in mig och begripa vad jag hade gjort. Bedrövligt!
14. Började bra, fick stenen och lilla höjden. Infall dock att vrida vänster, vilket resulterade i att jag rundade kontrollen. Kostade tid.
15. Att undvika det gröna och förlänga kontrollen rejält med hygget blev planen. Rätt! Försökte hålla fart parallellt med annan löpare första halvan. Förlängningen funkade utmärkt.
16. Siktade på stigen genom det gröna. Efter några meter slog det mig att jag borde vara säker på åt vilket håll jag skulle springa om jag inte prickade. Drog mig därför höger och fick stenen. Funkade. Försökte hålla fart uppför med tveksamt resultat.
17. Inget spurtpris till mig denna dag i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Kringelträffen (2015-08-16) Kringelträffen (2015-08-16)