O-ringen E5 (2015-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hökerum Bygg-etappen
Arrangör: O-ringen
Distans: H45K
Sträcka: 5,1km
Etapp 5! Förutsättningarna luriga. En ledning i Haningekampen med 4.33 borde kanske vara tillräcklig men större bommar än så har man ju presterat i sina dagar. Oddsen att slå Joakim i en långspurt in mot och på Borås Arena inte heller direkt gynnsamma. Strategin fick därför stavas fortsatt riskminimering. I det större perspektivet hade jag ett ojämnt pärlband av löpare framför mig i jaktstarten men lucka på två minuter bakåt. Risk eller möjlighet alltså för ledbildning i skogen.
1. Vådan av att inte göra sitt eget lopp. Jag siktade på att gå i det platta vita och genom kärret på linjen. Men när löparen före svängde upp på vägen åt höger blev lockelsen att ta rygg för stor. En banläggarfälla med några tunga höjdkurvor. Nåväl, bortsett från att jag sprang till fel skärm först (punkthöjden) så blev det en godkänd start.
2. Hyfsad koll!
3. Ok!
4. Försökte att knappa in på ett par ryggar som skymtade en bit framför utan att lyckas något vidare, vare sig med detta eller med egen orientering. Men sedan tog jag en genare väg över kärret och tjänade placeringar. Bra där!
5. Valde högervägvalet av riskminimeringsskäl. Missade dock att läsa utgången och kolla utgångsriktningen ordentligt. Hamnade i det gröna som bestod av ett plockepinn i megaformat, rejäla rotvältor huller om buller. Kändes som att det tog en evighet innan jag nådde stigen. Därefter tämligen trivialt.
6. Inget att bråka om.
7. Återigen valde jag stig höger, trots att det fanns andra kortare alternativ med kanske säkrare ingång. Det gick dock bra. Lite flax fick jag lilla muren en bit öster om kontrollen vilket hjälpte rätt rejält. Förvånad dock när skärmen satt på en sten. Jag trodde att jag skulle ha en vinkelbrant innan jag kollade kontrollbeskrivningen.
8. Oj, sluttningskontroll nerför. Snacka om högrisk! Jag valde att gå ovanför branterna. Gick försiktigt och högt till kontroll vid annan brant, men kunde vika ner därifrån utan nämnvärd tidsförlust. Mycket folk i skogen här.
9. Även denna nervös. Glad när den glimmade till.
10. Vore väl helsike om jag skulle kunna missa ett så stort mål som massor av löpare dessutom siktade på. Det gjorde jag inte heller. Transport nerför dock inte min starkaste gren. Alltför försiktig.
11. Löpning kvar även om jag något ängsligt höll ena ögat på kartan. Tämligen säker på seger i Haningekampen i detta läge eftersom jag gått så pass rent. Blev därför ingen riktig rusning.
12. Hade sinnesnärvaro för lite publikfrieri nedanför den läktarsektion på Borås Arena där Haninge huserade. I detta läge var nog dock de flesta i skogen eller annorstädes, men ändå.
Inkasserade ytterligare en intern etappseger och i totalen klättrade jag 16 placeringar i jaktstarten till en 59:e plats totalt. 34:e plats för dagen vittnar om att det var mitt bästa O-ringenlopp i karriären.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen E5 (2015-07-24) O-ringen E5 (2015-07-24)