O-ringen E3 (2015-07-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Boråsetappen
Arrangör: O-ringen
Distans: H45K
Sträcka: 4,8km
Tredje etappen! Fortsatt fokus på stabil orientering och riskminimering. Bortsett från pendeln vid femman en stabil insats. Ny etappseger internt Haninge och ledningen utökad till drygt två och en halv minut.
1. Usch jag gillar inte korta förstakontroller. Vill hellre ha ett litet lagom långt terrängavsnitt för att komma igång med kartläsningen. Jag tog det riktigt försiktigt och drog en lättnadens suck när jag såg skärmen.
2. Bestämde mig kvickt för att runda det gröna till hög er och genomförde det. Lite långt ut över hygget för att jag följde ett upplöpt spår. Lejonparten av Haningegubbarna valde vänster vilket vid närmare granskning kanske var minst lika bra utifrån kartan. Men jag vann sträckan.
3. Mot grusplanen och på andra sidan den långa sankmarken sedan överdrivet noggrann orientering upp till skärmen. Enkelt.
4. Noggrann med riktningen, men skärmen syntes på långt håll.
5. Hmmm, borde ha siktat lite höger och attackerat kontrollen från söder med bättre avstämningspunkter. Tappade avståndsbedömningen och blev lite osäker. Såg en kontroll till höger på håll utan att förstå att den satt i dikesslutet och utan att bry mig för jag var någorlunda säker på att den kom för tidigt. Lyckades gå förbi kontrollen på västra sidan. Vände tillbaka till dikesslutet och letade mig fram därifrån.
6. Hyfsat rakt på!
7. Försökte börja på linjen, liten båge för att inte tappa höjd och sedan upp till kontrollen. Bra.
8. Trivial, men med min historia klart orolig för att börja fokusera på nian och blåsa förbi utan att stämpla.
9. Planen var att gå rakare mot kontrollen uppepå. Påverkad av andra löpare sprang jag lite långt vänster, men det gick bra.
10. Riktigt trassligt i det grönstreckade och kärret. Hade varit värt att undvika om jag hade fattat att det skulle vara så illa. Noggrann efter vägen. Kontrollen syntes på långt håll därifrån jag kom. Skönt.
11. Hyfsat trivial. Mycket förvirrat folk i vägen dock.
12. Inget att bråka om.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen E3 (2015-07-22) O-ringen E3 (2015-07-22)