Trekvällars E3 (2015-07-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sicklasjön
Arrangör: Ravinen
Distans: H45 Lång (nåja)
Sträcka: 5,3 km
Sträcka: 6.16 km
Tid: 50:08
Ständigt dessa infall. Fascinerande att man på ett kort ögonblick kan sabba ett lopp. Med tanke på den avgrundsdjupa junisvackan får jag dock vara nöjd med den fantastiska sommarkvällen.
1. Klockrent till ringen. Med lite självförtroende hade jag kunnat attackera även inne i densamma.
2. Fullt godkänt.
3. Planen var att hålla jämn höjd. Hittade dock inget riktigt bra löpspår i det tjocka gräset. Blev rätt irriterad på Skistar när smalbenet smärtsamt slog i någon form av järnstolpe som inte gick att se i gräset. Så skall det väl inte få vara. Sitter nu med redig svullnad. Letade mig fram hyfsat till kontrollen. I mål upplyste mig Egil om att det rätta vägvalet. Det hade varit bättre att runda Hammarbybacken på norrsidan.
4. Kanske inte helt optimal transport, några meter i onödan. Dålig riktning i kärret innan ringen. Lät mig påverkas av andra löpare. Rättade hyfsat kvickt.
5. Sökte stigen, men kunde och borde gått snävare. Bra avslutning.
6. Bra!
7. Lite tvek halvvägs. Dåligt i ringen att vika till första bästa sten.
8. Antagligen snabbast att gå höger. Vänster också ett alternativ. Jag valde rakt på över trassliga kärret. Hade funkat om jag hållit riktning och inte gjort ett litet parallellfel. Ingen jättekatastrof dock.
9. Valde att ta extra meter för att attackera kontrollen i förlängningen av stora stigen. Bra plan! Funkade.
10. Här kommer infallet. Lite övermodig, tyckte att jag hade skött mig hyfsat. Planen var att nyttja stigar lejonparten av vägen. Funkade fint tills jag plötsligt, helt utan förvarning fick för mig att stigen jag sprang på inte matchade kompassen. Förvisso en bra koll att utföra, men hur jag kunde misstolka begriper jag inte. Det intressanta är att jag blixtsnabbt bestämde mig för att jag på något märkligt sätt vikt vänster och befann mig på stigen som går helt tvärs strecket. Infallet blev genast upphöjt till sanning utan någon som helst kritisk koll. Detta trots att jag tydligen befann mig i en stigkorsning med en sten direkt till höger. Jag vek höger och sprang för att gena upp på rätt stig. Den dök naturligtvis aldrig upp. I stället för att då ta skeden i vacker mun fortsatte jag lite på måfå. Idiotiskt, särskilt när jag vet att jag inte har förmågan att läsa in mig om jag inte har hyfsad koll på var jag är. Tappade närmare fem minuter innan jag lyckades säkra min position.
11. Tampades med en svartklädd herre. Borde ha undvikit trassliga kärret och avslutat vassare.
12. Insåg först ute på ängen att det fanns en tolfte kontroll.
Visa kommentarer (1)
 
Trekvällars E3 (2015-07-01) Trekvällars E3 (2015-07-01)