Sälen 3+3 Etapp 3 (2015-06-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tandådalen
Arrangör: Malung
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,0 km
Sträcka: 5.29 km
Tid: 49:34
Lika enkelt som smärtsamt att konstatera: Sälen - Henrik 3-0
Obotligt optimistiskt kan jag ändå se något slags ljus i tunneln. Nu j-r!
(Undrar om riktningsmissarna helt enkelt är att jag vrider handen i stället för att ställa in hela kroppen i rätt riktning)
1. Tillbaka till kartläsning i fart. Full koll vid kärret, näsorna, höjden. Märkligt att då fortsätta kompassriktning längs linjen. Visserligen inte svårt att korrigera vid ringen, men ett stukat självförtroende kostade rätt många sekunder.
2. Kanske lite tveksamt.
3. Ett alternativ hade varit att ta extra höjd för kontakt med fårorna, det gula och gölarna. Jag bestämde mig för att göra tvärtom, springa i dalen och attackera klättringen från en given punkt betydligt närmare kontrollen. Inte så tokig plan om jag bara hade fullföljt. Men när jag skulle över ett litet obetydlig kärr sögs jag ner kraftig till knäna. Satt fast! Orolig ett tag om jag skulle komma loss och i sådana fall med eller utan skor. Resultatet blev att jag bestämde mig för att överge löpningen i dalen och klättrade upp mot stenen där det var som brantast. Genomförde det hela rätt bra om jag bara hade vågat fortsätta in i ringen.
4. Sakta mak uppåt. Skönt att pricka!
5. Obegriplig riktningsmiss, eventuellt något övermodig efter att ha prickat fjärde. När kontrollen inte dök upp antog jag att jag var ovanför eftersom jag tyckte att jag borde ha sett den lilla sjön annars. Sisådär åtta minuter bort. Ändå var hanteringen från kontrollen nere vid gölen rätt bra.
6. Återigen märklig riktningshantering. Drogs lite extra höger av andra löpare.
7. Rätt bra, koll halvvägs vid gölarna.
8. Tyckte att det borde vara hyfsat lätt att läsa in sig nere vid kontrollen både höger och vänster om ringen. Halvvägs fick jag kontakt med brorsans rygg och följde den. Vi hamnade på den långa näsan som dock inte var riktigt lika tydlig i verkligheten. Märkligare var att jag precis nedanför uppfattade en tydlig sankmark. Det var därför jag kom för högt åt höger först.
9. Bra!
10. Ok, kartstoppet var nog klokt även om jag var på rätt väg. Kontrollen lite lurig. Nästan platt vid sankmarken, sänkan kunde i alla fall inte jag uppfatta. Höll nästan på att strunta i att kolla kodsiffran.
11. Bra!
Visa kommentarer (0)
 
Sälen 3+3 Etapp 3 (2015-06-28) Sälen 3+3 Etapp 3 (2015-06-28)