Sommarserien (2015-06-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbäcken
Distans: Öppen
Sträcka: 6,3km
Sträcka: 8.19 km
Tid: 83:15
Hoho, orientering är överlägset! Det här var kul fast jag mer hade känsla av skattjakt än att tillämpa några färdigheter med karta och kompass. 5000-delen förvirrade mig under hela loppet och den nya superstabila kompassen med vridbart hus och lite larvigt smal nål släppte aldrig hörnflaggan.
1. Måste sluta jinxa mig själv. Pratade innan om historiska misstag att springa banan åt fel håll när start och mål ligger på samma ställe. Nu började jag visserligen rätt några meter, men en kartglutt senare så såg jag bara ringen vid 22:an. Svor och undrade vad i hela friden jag höll på med. Vek 90 grader och kom till bron innan jag insåg vad som var på gång. Fick vända och hänga på brorsan som nog startade en minut efter ungefär. På väg in i ringen gick jag om, men förvirrades enormt av att Fredrik helt ignorerade mig och drog vidare åt NNO. Jag stannade upp helt för att försöka säkra att jag inte höll på att göra bort mig.
2. Hade inte hundra koll på var jag gick in i ringen och resultatet blev därefter. Dåligt!
3. Kompass? Stenen rätt diskret, men hade jag haft bättre koll borde jag ha kunnat spara drygt två minuter!
4. Tveksam inledning. Fipplade med kompassen.
5. Återigen dåligt kompassjobb. Sakta ner en stund för att förgäves försöka hitta ett röse på kartan. PM varnade för att kartan skulle vara väldigt detaljrik. Det var den också. Lite problematiskt dock att veta vilka detaljer som råkat komma med. Läste in mig på vägen och avslutade ändå hyfsat.
6. Godkänt!
7. Såg trassligt ut så jag valde att runda vänster. Starten inte optimal, men i stort funkade det.
8. Skalan lurade mig i början så att jag missade dalgången jag tänkte springa. Därefter en förvirrad kamp för att få koll. Andra halvan hade jag hyfsat, men orkade inte springa på.
9. Äsch, varför trassla till det i ringen? Ett infall.
10. Kompass? Inte alls den koll som jag borde ha, trots rätt goda inläsningsmöjligheter.
11. Kompass? Får inte ihop min upplevelse i skogen med GPS-kurvan. Tog visserligen kontrollen från sydöst, men tyckte att jag i princip trillade ner för branten en bit öster om kontrollen som GPS:en hävdar att jag rundade med god marginal.
12. Fullkomlig nollkoll inledningsvis. Tog en evighets trassel innan jag nådde sankmarken. Så trött när jag kom upp mot kraftledningsstolpen att jag stod still länge och låtsades läsa in mig (trots alltså att jag hade stolpen framför mig).
13. Godkänt!
14. Godkänt!
15. Godkänt!
16. Kompass? Räddades av att jag skymtade huset och därmed kunde avsluta någorlunda om än tveksamt.
17. Egentligen rätt bra. Men rätt hade varit att runda kärret på östra sidan. Omvägen försumbar, men hade inte 5000-delen i åtanke vid bedömningen.
18. Kanske inte helt optimalt.
19. Fullkomligt orättvist! Utifrån kartan ett bra vägval, men området nordost om kontrollen var en ren mardröm.
20. Mötte Egil när jag var på väg ner mot kraftledningen. Sedan trasslade jag mig fram hyfsat men drabbades skalskälva och fick för mig att jag höll på att dra för långt.
21. Godkänt!
22. Undrade om Egil redan tagit sig förbi eller om han skulle komma dundrande. Tappade min egen orientering men hade tur med inläsningsmöjligheterna.
23. Bra!
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2015-06-23) Sommarserien (2015-06-23)