Sommarserien Ågesta (2015-06-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta
Arrangör: Enskede
Distans: Öppen
Sträcka: 7,1 km
Sträcka: 8.82 km
Tid: 81:10
Den vackra och lagom svala sommarkvällen inbjöd till övermod. Det fick bli A-banan, 7,1 km kändes ändå någorlunda modest. Men den fysiska statusen var värre än jag anade. Ingen ork alls och orienteringsskärpan blev därefter. Dags att växla upp några snäpp på alla fronter!
1. För dåligt in och inne i ringen. Förlitade mig på att det skulle lösa sig av sig självt uppe på höjden. Hade ingen separat kontrolldefinition och trodde att jag skulle ha punkthöjden. Om jag bara tagit reda på att det var sänkan jag skulle ha så hade jag kunnat spara mycket tid.
2. Ok får man väl säga. Det var riktigt trassligt i området runt ån innan korsningen mellan kraftledningen och vägen. Framgick inte riktigt av kartan.
3. Ok, stämplade samtidigt som Aila.
4. Som vanligt prickade jag branten på nervägen. Kartläsningen måste vara med även i det skedet. Därefter någorlunda enligt plan fram till näst sista höjden. Förväntade mig att komma upp under linjen mellan de båda topparna. Men väl uppe hade jag endast höjd till vänster. Fortsatte ändå och fick trassla mig ner för branter. Drog den felaktiga slutsatsen att jag hamnat till höger om linjen, vilket resulterade i ett märkligt parallellfel. Det tog en evighet att reda ut saken. Mer än uselt. Får skylla på trötthet.
5. OK, men jag hade inte totalkoll.
6. Ganska bra.
7. Fegade ur och sökte stig via golfbanan.
8. Ok
9. Tvek i ringen.
10. Redan innan jag kom halvvägs till elljusspåret identifierade jag problemet att ha koll på var jag var i sida. Men gjorde jag något åt det? Jo jag försökte lite halvhjärtat uppepå utan att lyckas få säkerhet. Valde fel när jag kom ner på stigen vilket resulterade i en redig krok.
11. Ok
12. Ok

Visa kommentarer (2)
 
Sommarserien Ågesta (2015-06-16) Sommarserien Ågesta (2015-06-16)