Lång-KM (2015-06-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Alby
Arrangör: Haninge
Distans: H35
Sträcka: 5,9km
Sträcka: 7.4 km
Tid: 64:51
Jag vet inte om man kan säga att jag spände bågen. Men om jag gjorde det sköt jag bort min enda pil så fort jag kom in i skogen samtidigt som strängen brast. Tror att jag behöver sommarlov!
1. Vådan av grupptryck! Tror att samtliga före drog iväg vänster längs stigen, så jag gjorde likadant. Hade jag bara gjort ett eget bättre högervägval så kanske hela loppet hade utvecklats på ett annat sätt. Nåväl, hade svårt att hitta lockande ställe att gå av stigen, men under branterna kändes det som att jag var på rätt spår. Men man kan inte sluta använda karta och kompass. Bedrövligt!
2. Stressad försökte jag mig på stigorientering. Larvig idé! När masten dök upp till höger fattade jag ingenting. Det tog några sekunder innan jag hittade den på kartan.
3. Ok in i ringen, sedan slog osäkerheten till och i stället för att fullfölja så började jag fantisera ihop alternativa verkligheter.
4. Ingen katastrof, men klar förbättringspotential för genomförandet.
5. Oj, en ok kontroll!
6. Bra, med tydliga avstämningar sista halvan. Undrar dock om jag skar tomthörnet?
7. Enligt plan i början, även om nedstigningen kunde varit effektivare. Någonstans efter vägen slog tröttheten till rätt brutalt. Det blev jobbigt och till på köpet så bytte dock hjärnan kontrollring att sikta på. Synd, för kontrolltagningen var godkänd. Hade inte en tanke på att jag varit där tidigare i loppet.
8. Det riktigt märkliga är att jag aldrig fattar att jag springer från fel ring. Det är snudd på obegripligt. Trött, så det går inte fort, men orienteringsmässigt inga jätteblunders.
9. En smula lurigt med höjdkurvorna. Lätt vid en snabb blick att tro att sankmarken skall vara i botten. Hjärnan fick rätta till utifrån naturen.
10. Måfflade på och lyckas inget vidare med att hitta stigarna i verkligheten. Tappade rätt snart detaljkoll, men tänkte att det skulle lösa sig framme vid sjön. Men den kom jag ju aldrig till. Dåligt! Onödiga löpmeter. Toppade med att klanta mig i ringen. Högervägval över norra sjön hade kanske varit ett bättre alternativ.
11. Suck!
12. Ok, inte helt fel att söka stigen mot kontrollen.
13. Blev förvirrad av vägar stigar, öppna och halvöppna ytor. Klantigt!
14. Förvånande bra avslutning.
Visa kommentarer (1)
 
Lång-KM (2015-06-06) Lång-KM (2015-06-06)