Somamrserien Järla (2015-06-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Dammtorpssjön
Arrangör: Järla
Distans: Öppen
Sträcka: 5,8km
Sträcka: 6.72 km
Tid: 56:05
Suck, ännu en icke-godkänd. Fortsatta riktningsproblem. Tror att jag helst förtränger denna.
1. Glömde sätta på klockan. Börjar bra på linjen, några steg på stigen innan jag väljer att hålla höjd och följa sträcket. Orienterar mig nöjd fram till sänkan, men ser ingen skärm. Svär och tror att sprintorienteringen helt sabbat min avståndskänsla. Fortsätter och kommer fram till branten. Vänder tillbaka och där sitter skärmen på en liten björk, visserligen inte precis i sänkan, men helt obegripligt hur jag inte kunde se den.
2. Lite väl passivt vägval.
3. Tid i ringen.
4. Trassligt genom lilla kärret.
5. Vet exakt var jag är när jag passerar fälten. Därifrån ren katastrof både avseende kompass och kartläsning. Straffbart! Toppar med usel bomhantering.
6. Varför inte springa direkt till kontrollen?
7. Planen var att dra ut vänster till elljusspåret. Hur kan man misslyckas med det. När kärret kom emellan övergav jag planen. Mycket tveksamhet därifrån, men jag kom i alla fall rätt.
8. Men håll riktningen för böveln!
9. Alltför rädd för att tappa höjd. Kostade.
10. Ok, men väldigt tveksamt på slutet.
11. Egentligen ganska bra koll till strax innan ringen. Därifrån hjärnsläpp!
12. Ok, men inte tack vare kompassen.
13. Ok
14. Ok, men inte jättebra.
15. –
16. Tänkte att det var väldigt märkligt att springa exakt samma sträcka igen! Bestämde mig för att göra det bättre denna gång och lyckades bra med det. Detta trots att Fredrik helt omotiverat dök upp halvvägs från ett annat håll. Fann det bara märkligt.
17. Förvånad att nästa skulle vara 17. Men kollade boets siffror och såg att det ju faktisk stod 16 där. Längre än så räckte inte näsan. Efter stenen halvvägs tappade jag tydligen både karta och kompass. Fredrik och en annan löpare dök upp och vi stämplade tillsammans, jag sist.
18. Nu blev det lite rusning. Vår medtävlare tog linjen och höjdkurvor. Fredrik och jag vek runt. Jag tyckte att jag höll hyfsad koll på kartan. Fredrik gick först mer vänster, men plötsligt så var jag vänster både om honom och vår kompis. Jag missade stigen och vågade inte riktigt lita på mig själv för optimalt avslut.
Visa kommentarer (0)
 
Somamrserien Järla (2015-06-02) Somamrserien Järla (2015-06-02)