Stockholm City Cup 2 (2015-05-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Långholmen
Arrangör: Södertörn Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 3,25 km
Sträcka: 3.9 km
Tid: 23:12
Sprint-KM på Långholmen i samband med SCC E2. Hyfsat orienteringsmässigt, det är främst konditionen som sätter stopp för bättre prestation.
1. Drog i väg i optimistisk fart, måhända överoptimistisk. Såg kontrollen på långt håll.
2. Tveksamt och vingligt hittade jag stigen mellan grönområdena rakt på kontrollen.
3. Här skulle man antingen ha gåt vänster och avslutat med lilla stigen eller på linjen över berget, vilket var min ursprungsplan. Branterna fick mig dock att glida höger. Hade inte riktigt koll på avslutningen och var tvungen att stanna till. Uppfattade att den vita skogen som jag ville springa genom till kontrollen såg rätt grön ut, vilket förvirrade.
4. Rätt hade varit stigen under linjen. Men jag valde i alla fal bort ryggarna framför som valde att runda helt höger.
5. Försökte hänga på i drag. Överfart för mig.
6. Bra!
7. Tveksamt!
8. Tveksam start. På slutet blev jag tvungen att glida ned för en rätt brant sluttning. Stannade upp för att kolla om det var tillåtet, men det var inte ens en passerbar brant på kartan.
9. Valde att runda väg första halvan. Förmodligen fel! Linjen hade varit bättre. Andra halvan var planen att springa genom vita skogen på rätt höjdkurva. Men skogen så kompakt grön ut så jag svor och fick ta kontrollen nerifrån.
10. Valde at vända ner. Tror att det var rätt.
11. Tror att jag gjorde rätt, men väg öster om strecket hade nog inte varit nämnvärt långsammare. Tempot betydligt lägre än i början nu. Konditionsträning ordineras!
12. Finns en genare väg, men den hade krävt intensivare kartläsning. Mitt vägval var enkelt. Runda åt andra hållet nära likvärdigt.
13. Äsch, hjärnsläpp. Sprang tillbaka samma väg innan jag fattade att det inte var min avsikt. Valde att runda och ta kontrollen nerifrån, inte för att jag trodde att det var snabbast utan för att riskminimera.
14. Inte snabbt, överförsiktigt antagligen mer för att jag ville vila än för att jag var särskilt orolig att bomma.
15. Försökte öka tempot något. Hände inte mycket.
16. Valde att gå ner på vägen. Inte snabbaste alternativet, men återigen ett säkert val. Hade varit lite snabbare om det inte låg en massa master på gräsplanen i ringen. Skall inte folk ha sjösatt vid det här laget?
17. Nöjd med vänstervägvalet (ignorerade de två som stämplade före). Farten dock inte imponerande.
18. Bra!
19. Orolig på slutet när jag inte såg kontrollen som var gömd bakom trädet. Lustigt, några gånger under loppet undrade jag varför inte skärmarna satt svårare. Dags att börja nu?
20. Önskar att jag hade haft något att trycka på med.
Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup 2 (2015-05-27) Stockholm City Cup 2 (2015-05-27)