OL-Touren dag 4 (2015-05-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Björsberg
Arrangör: Bjursås
Distans: H45
Sträcka: 7,1km
Sträcka: 8.42 km
Tid: 78:48
17 maj, en sisådär tre, fyra grader. Snöblandat regn innan start. Perfekt! Men solen bröt nästan igenom och det regnade inte så mycket under loppet.
Banan får betecknas som utslagsgivande, både tekniskt och konditionsmässigt. Dessvärre var det jag som blev utslagen! Tekniskt fortsatt problem med kompassen. Orkade inte heller hålla i kartläsningen. Fysiskt upplevde jag inte som att det blev så mycket höjdkurvor som befarat, däremot var det riktigt tungsprunget, bland annat på grund av rejält sugande väta.
Winsplits visar inte mycket bomtid. Förklaringen är att jag bommade mest hela tiden.
1. Bra start med kontroll!
2. Vilken fantastisk långsträcka! Nästan två kilometer med svår orientering sista 500 i ett område som åtminstone jag inte har förmåga att läsa in mig i. Dock fanns ju en tydlig uppfångare bakom kontrollen. Vid planläggingen så tolkade jag höjdkurvorna fel och trodde att det skulle vara klättring upp på slutet. Hittade inget alternativ vänster eller höger för att det skulle vara värt någon större omväg. Kanske skulle man ändå ha gått vänster om Bjurtjärn. Tagit vätska, stig och gått in med kärrkontakt vid siffran 3. I stället sigtade jag på tjärnen, rundade på högersidan och var rätt hyfsad till tornet i hygget bakom sankmarken. Där, vid sista säkra 500 meter från kontrollen skulle jag ha tempoväxlat. Men det gjorde jag inte. Förvånades över att det fortsatte nedåt och hade snart ingen som helst kartkontakt. Sänkte visserligen farten, men klarade inte av att läsa in mig förrän i den stenbundna marken strax innan den högra lillsjön. För att bekräfta teorin fortsatte jag så att jag såg sjön. Då dök tanken upp att jag måste säkra vilken av sjöarna jag var vid. Riktigt trött stod jag bara still länge och försökte utan skärpa mappa karta och natur. Makalöst kom jag till fel slutsats vilket kostade tid. Förmodligen där jag tappade loppet.
3. Följde upp med en katastrofal utgång. Var fanns kompassen? Såg sankmarken ner till höger men lyckades inte få rätsida på det hela. Obegripligt dåligt. Måste ha varit helt slut i såväl kropp som huvud.
4. Bättre, men inte tack vare kompassen precis.
5. Började utan plan, sedan såg jag stigen och valde att runda. I början av stigen sprang jag ikapp Gueorgiou och lämnade honom bakom mig. Eller var det tvärtom?
6. Började enligt plan, men tänkte komma ut vid stighörnet (med lite marginal). Missade det och schabblade lite vid husen. Trött, så det gick riktigt långsamt på den långa stiglöpningen. Bra upp från den (kartmässigt alltså). Började följa sankmarken, men fick sedan ett infall att dra över den. Glömde(!) att jag gick över mycket tidigare än avsett och bommade grovt. Ähmenvaff!
7. Bra!
8. Utgången 180 grader fel i några meter. Sedan ner till stigen. Vek rött från den. Självförtroendet inte på topp så jag säkrade genom att stämma av lilla höjden med branten. Synd att jag från den attackpunkten återigen misslyckades med att hantera kompassen. Skrämmande!
9. Ok
10. Ok
11. Inte rätt! Skulle ha gått på linjen, eller tagit ännu mera höjd i början.
12. Bra ända tills jag blåste förbi kontrollen. Ändå sprang jag över punkthöjden innan ringen. Då får man bara inte missa riktningen!
13. Kom in i ett drag med andra löpare.
14. Hängde på strömmen, men orienterade faktiskt lite rakare på slutet.
15. Satte iväg efter ryggar, men lugnade ner för att inte bomma.
16. Fanns ryggar att springa på.
Visa kommentarer (0)
 
OL-Touren dag 4 (2015-05-17) OL-Touren dag 4 (2015-05-17)