OL-Touren dag 3 (2015-05-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Björsberg
Arrangör: Bjursås
Distans: H45
Sträcka: 38km
Sträcka: 4.3 km
Tid: 35:42
Klart bättre, men fortsatta riktningsproblem. Vet inte riktigt vad jag gör för fel…
1. Fredrik hade samma starttid, fast i H50. Försökte bortse från det. Snabbt över bäcken från startpunkten och sedan började jag ta höjd. Brukar vara rätt att klara av det tidigt för att komma till kontrollen något återhämtad och med bättre överblick. Men i detta fall hade det antagligen varit bättre att springa nere fram till stenen utanför ringen. Nåväl, en bit upp stötte jag på ett stenområde, med flera stenar i olika storlekar. Det förvirrade mig kraftig. Var tvungen att stå still och klura. Till slut letade jag mig fram. Då hade Fredrik redan stämplat fast det var hans andra kontroll.
2. Ut på hygget där jag försökte identifiera det suddiga karttecknet, något grönt och svart som jag inte riktigt kunde tyda på min karta. I mål på annan karta kunde jag till slut begripa att det var en svart ring med grönt i, dvs kolbotten med växtlighet? Hamnade på fel sida om den, men det kostade inte så mycket.
3. Bra läst och löst!
4. Ut till hygget. Väl där stannade jag för att vara övernoga med kompass. Klantade mig kraftigt dock och utgick från fel punkt. Blev en förvirrad krok i ringen. Inte bra!
5. Jobbigt uppför, flera gubbar före vilket kanske hjälpte, fast det var ju bara jobbigt, inte svårt att ta sig upp på höjden.
6. De andra gick ut lite vänster, jag lite höger. Jag vann inte.
7. Hehe, lurad av det klippta strecket och en tjock höjdkurva. Trodde att jag bara skulle hundra meter, genom det gröna och upp till dubbelstenen. Dråpligt! Fast det kostade kanske inte så mycket. Sedan var jag riktigt försiktig och noggrann.
8. Varningssystemen slog till. Försiktig orientering via trippelsten, storsten, beståndsgräns/höjdkurva och sten i kanten på det gröna. Funkade!
9. Med storstenen i hörnet på hygget kändes det för en gångs skull som att ”sista säkra” var en fullt tillämpbar metod.
10. Svårbedömt hur illa det ljusgröna skulle vara. Jag lade upp en löpbar plan till vänster och genomförde den på ett bra sätt. Sträcktidsmässigt och sträckplaceringsmässigt var det antingen fel eller så kutar folk imponerande fort. Lutar åt det senare…
11. Uppför verkar dock inte folk vara på hugget. Min klart bästa sträckplacering
12. Bra plan och genomförande igen, men tydligen inte med tillräcklig fart.
13. Efter en annan gubbe hela vägen. Lite för lat för att gå om.

Visa kommentarer (0)
 
OL-Touren dag 3 (2015-05-16) OL-Touren dag 3 (2015-05-16)