Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/include/quickroute_jpeg_extension_data.php on line 728 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/include/quickroute_jpeg_extension_data.php on line 728 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/include/quickroute_jpeg_extension_data.php on line 728 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/0/2/7/tsarom.se/httpd.www/doma/include/quickroute_jpeg_extension_data.php on line 728 Henriks digitala kartarkiv :: OL-Touren dag 2 (2015-05-17)
OL-Touren dag 2 (2015-05-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Säter
Arrangör: Säterbygdens OK
Distans: H45
Sträcka: 4,5km
Sträcka: 0 km
Tid: 0:00
Nedrans GPS. Laddade den innan jag drog till Falun, men på TC sa den ”low battery” och la av. Snabbinritning av rutten med paint (utan mus).
Ingen bra insats! Framgångsfaktor var noggrann kompass, vilket jag inte tillämpade alls.
1. Valde vägen fram till krök och hygge. Upp till tornet, men lyckades ändå inte spika kontrollen. Tog den via branten.
2. Höger om linjen till första stenen, via höjden till tornet vid släpstigen. Tvek, men därifrån lätt.
3. Rejält tvek när jag kom fram till storstigen. Försökte därefter förtvivlat (i fart) utläsa om gropen var ovanför höjdkurvan eller ej. Kom fram till den felaktiga slutsatsen att den var uppe, vilket kostade några sekunder.
4. Dålig utgång och riktning. Var på väg mot stenen, men såg den på långt håll och kunde korrigera utan större tidsförlust.
5. Svårbedömt hur illa det gröna skulle vara tyckte jag. Satsade på ett vitt stråk höger om linjen fram till stigen någorlunda mot kontrollen. Funkade hyfsat.
6. Inte det bästa av bantryck. Strecket klipp (bra), men så är det inlagt ett pyttestreck i en liten hjälpkurvehöjd. Tolkade det som en jättetydlig punkthöjdslimpa och siktade på den. Men hur jag skall skylla min insats på bantrycket förblir en gåta. Jag drog kraftigt till höger och när kompassen skrek åt mig att jag höll på att sumpa loppet så kompenserade jag bara lite halvhjärtat. Såg något som kunde vara hygget bortom kontrollen, men som visade sig vara kärret bakom sjuan. Riktigt, riktigt dåligt!
7. Tillbaka.
8. Hyfsat, men inte rakt fick kompensera vänster med hjälp av kartläsning.
9. Tänkte kompass mot hygget för att ta kontrollen från hyggeshörnet. Men under exekveringen fick jag den mindre lysande idén att det var bättre att runda det gröna på högersidan. Stannade upp vid en brontosten som jag tyckte borde varit värd en storprick. Det tyckte inte kartritaren. Kanske därför jag inte insåg var jag var när jag kom till storpricken i ringkanten. Bedrövligt! Plötsligt uppfattade jag dock en skärm till vänster. Men för en gångs skull sprang jag inte dit. Istället den just i detta fall felaktiga tanken: ”Nä, nä, mig lurar ni inte…”. Ner till sankmarken, tvek och sedan upp och stämpla. Buhu!
10. Lurades för långt till vänster i början av andra löpare.
11. Bra
12. På väg hyfsat rätt, lite höger. Men på väg in i ringen blev jag osäker och tog en liten högersväng innan jag dök ner mot kontrollen.
13. Helt ok.
14. Jag läste rätt intensivt för att inte stigarna skulle förvirra mig, såg stenen på långt håll.
15. Tråkigt..
16. Trist…
17. Hade önskat att jag kunde säga alldeles underbart…Visa kommentarer (0)
 
OL-Touren dag 2 (2015-05-17) OL-Touren dag 2 (2015-05-17)